NachDenkSeiten:ㅤWesterse arrogantie als strategie om conflicten op te lossen heeft zich nooit bewezen

nachdenkseiten:ㅤwesterse-arrogantie-als-strategie-om-conflicten-op-te-lossen-heeft-zich-nooit-bewezen

23-09-22 07: 45: 00,

Hoe onvoorspelbaar en gevaarlijk democratisch gekozen politiek kan worden wanneer zij zich laat bedwelmen door een gevoel van eigen grootsheid en zich daartoe de bereidwillige steun van de burgermaatschappij verwerft, moeten we diep hebben geïnternaliseerd uit de verwoestende oorlog en de milieuvernietigende rampen; althans dat dachten we. Het feit dat onze democratieën als westerse waardengemeenschap het conflict met Rusland als vanzelfsprekend begonnen op te lossen in de stijl van de afgelopen eeuwen vanuit een gevoel van superioriteit van de eigen etnische groep en nu met subliem enthousiasme in naam van het goede het kwaad uit de Russen jagen, getuigt van een heropleving van de ideologieën van de occidentale heersystemen waarvan men dacht dat ze al lang overwonnen waren. Door Pentti Turpeinen

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audiopodcast.

Podcast: Play in new window | Download

Democratische politiek heeft onrechtvaardigheden in natiestaten fundamenteel uitgebannen: Burger- en mensenrechten, rechtsstaat, individuele vrijheden, gezondheidszorg, enz.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: