Scott Ritter: De wervelwind oogsten – De doemsdagklok staat letterlijk één seconde voor middernacht

scott-ritter:-de-wervelwind-oogsten-–-de-doemsdagklok-staat-letterlijk-een-seconde-voor-middernacht

23-09-22 07:01:00,

Oorlog is nooit een oplossing; er zijn altijd alternatieven die nagestreefd hadden kunnen – en moeten – worden door degenen die belast zijn met het lot van de mondiale samenleving, voordat het bevel werd gegeven om de jeugd van een natie te laten vechten en sterven. Elke nationale leider die zijn of haar gewicht waard is, zou alle andere mogelijkheden moeten benutten om de problemen van zijn of haar land op te lossen, schrijft Scott Ritter.

De aankondiging van de Russische president Vladimir Poetin woensdag, in een televisietoespraak tot het Russische volk, dat hij opdracht geeft tot de gedeeltelijke mobilisatie van 300.000 militaire reservisten ter aanvulling van ongeveer 200.000 Russische personeelsleden die momenteel betrokken zijn bij gevechtsoperaties op het grondgebied van Oekraïne, lijkt, als het in een vacuüm wordt bekeken, het tegenovergestelde van het zoeken naar een alternatief voor oorlog.

Deze aankondiging werd tegelijk gedaan met een aankondiging dat er referenda mogen worden gehouden op het grondgebied van Oekraïne dat momenteel door Russische troepen wordt bezet over de vraag of deze gebieden bij de Russische Federatie moeten worden gevoegd.

Op zichzelf beschouwd lijken deze acties een frontale aanval te zijn op het internationaal recht zoals gedefinieerd in het Handvest van de Verenigde Naties, dat daden van agressie door een natie tegen een andere natie met als doel het innemen van grondgebied door middel van wapengeweld verbiedt. Dit zei de Amerikaanse president Joe Biden enkele uren na de aankondiging van Poetin tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

“Een permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties is zijn buurland binnengevallen en heeft geprobeerd een soevereine staat van de kaart te vegen”, aldus Biden. “Rusland heeft schaamteloos de grondbeginselen van het Handvest van de Verenigde Naties geschonden.”

De geschiedenis is echter een harde meesteres, waar feiten onverenigbaar worden met de perceptie. Wanneer het narratief van Biden door het prisma van de historische feiten wordt bekeken, wordt het omgedraaid. De realiteit is dat de VS en hun Europese bondgenoten sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie eind 1991 hebben samengespannen om Rusland te onderwerpen in een poging ervoor te zorgen dat het Russische volk nooit meer een geopolitieke uitdaging kan aangaan tegen een Amerikaanse hegemonie die wordt gedefinieerd door een “op regels gebaseerde internationale orde” die de wereld is opgelegd in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: