Secretaris-generaal van de VN roept op tot beëindiging van de sancties tegen Russische meststoffen

secretaris-generaal-van-de-vn-roept-op-tot-beeindiging-van-de-sancties-tegen-russische-meststoffen

23-09-22 12: 34: 00,

De secretaris-generaal van de VN heeft opgeroepen tot beëindiging van de sancties tegen Russische meststoffen en heeft gewaarschuwd voor een verergering van de voedselcrisis volgend jaar.

Secretaris-generaal Guterres van de VN heeft opgeroepen tot beëindiging van de westerse sancties tegen Russische meststoffen, die in de ontwikkelingslanden hard nodig zijn om een verdere verslechtering van de honger in de wereld, die sinds de Coronamaatregelen al sterk is toegenomen, te voorkomen. Zelfs vóór de gascrisis produceerden Rusland en Belarus bijna de helft van de meststoffen in de wereld. Aangezien veel producenten in Europa hun productie hebben moeten stopzetten als gevolg van de door henzelf veroorzaakte gascrisis, is het belang van Russische en Wit-Russische meststoffen waarschijnlijk nog groter geworden.

In het Graanakkoord over de export van Oekraïens graan werd ook overeengekomen dat het Westen de export van Russische voedselmeststoffen niet zou belemmeren, d.w.z. zijn sancties zou opheffen. Dit is echter niet gebeurd, de EU heeft alleen export naar de EU toegestaan, maar niet naar derde landen.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: