Shanghai Cooperation Organization (SCO) | commonsensetv.nl

shanghai-cooperation-organization-(sco)-|-commonsensetv.nl

23-09-22 01:03:00,

Listen to this article De oriëntatie van de politieke wereldmacht verschuift onverbiddelijk naar het Oosten

Vladivostok was onlangs gastheer van het Euraziatische Economisch Forum, dat werd toegesproken door de Russische president Vladimir Poetin. Vladivostok zelf is een belangrijk ontwikkelingscentrum in het Russische Verre Oosten en daarom een ​​geschikte gastheer voor de conferentie, met als thema “De weg naar een multipolaire wereld”. De conferentie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van 68 landen, wat de westerse wereld eraan herinnerde dat Rusland geenszins geïsoleerd is in de wereldgemeenschap. Integendeel, het staat, samen met China, in het centrum van een geheel nieuwe ontwikkelingswereld die minder afhankelijk is van de rol van westerse mogendheden dan ooit in de geschiedenis.

Poetin hield een opmerkelijke toespraak op de conferentie, waarin hij de nieuwe wereldorde schetste die aan het ontstaan ​​is. De “verouderde unipolaire wereld”, zoals hij het noemde, wordt momenteel vervangen door een “nieuwe wereldorde”. Deze nieuwe wereldorde is gebaseerd “op het fundamentele principe van rechtvaardigheid en gelijkheid en de erkenning van de rechten van elke staat en elk volk op hun eigen soevereine ontwikkelingspad”. hier in de regio Azië-Pacific en fungeren als een “bewegende kracht” in wat hij een “onomkeerbaar proces” noemde.

vpn plus antivirusVPN PLÚS COMPLEET Anti Virus pakket op ongelimiteerde apparaten. €2,49 per maand!

De toespraak van Poetin zou kunnen worden geïnterpreteerd als een serieuze boodschap aan het collectieve Westen namens wat met recht de mondiale meerderheid van de wereld kan worden genoemd. Er zijn een aantal punten in de toespraak die het vermelden waard zijn. Het is misschien niet verwonderlijk dat de toespraak vrijwel werd genegeerd door de westerse media, wier enige verwijzing naar Rusland op dit moment een constante verkeerde voorstelling van zaken lijkt te zijn van de omstandigheden die hebben geleid tot de huidige oorlog in Oekraïne. Belangrijke punten in de toespraak waren onder meer:

  1. Als soevereine staat zal Rusland zijn belangen verdedigen. Dit kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het is een verwijzing naar de ongekende aanval op de Russische economie, naar verluidt gerechtvaardigd door de acties van Rusland in Oekraïne. Het is opmerkelijk dat de Verenigde Staten nog nooit op dezelfde manier zijn aangevallen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: