Trump waarschuwt voor Derde Wereldoorlog

trump-waarschuwt-voor-derde-wereldoorlog

23-09-22 08:01:00,

Het conflict in Oekraïne kan uitgroeien tot de Derde Wereldoorlog, waarschuwde de voormalige Amerikaanse president Donald Trump woensdag, nadat de Russische president Vladimir Poetin had gezegd dat Moskou alle noodzakelijke middelen zou gebruiken om zich te verdedigen tegen een bedreiging van zijn territoriale integriteit.

Schrijvend op zijn social media platform, Truth Social, zei de voormalige president dat het conflict in Oekraïne, dat begon nadat Rusland eind februari een militair offensief had ingezet, “nooit had mogen plaatsvinden”, bericht RT.

Trump beweerde dat als hij nog in het Witte Huis had gezeten, de vijandelijkheden tussen Moskou en Kiev nooit zouden zijn uitgebroken.

“Zoals ik al geruime tijd duidelijk heb gemaakt, kan dit uitlopen op de Derde Wereldoorlog,” voegde hij eraan toe.

Poetin kondigde woensdag een gedeeltelijke militaire mobilisatie aan van ongeveer 300.000 reservisten die zullen worden opgeroepen voor actieve dienst. De Russische leider waarschuwde ook dat Moskou “alle middelen zal gebruiken om ons volk te beschermen”, met inbegrip van kernwapens indien nodig.

“Dit is geen bluf”, benadrukte Poetin, die zei dat Rusland “alle beschikbare middelen” zou gebruiken om zijn onafhankelijkheid en veiligheid te beschermen.

Het is niet de eerste keer dat Trump alarm slaat over de gevolgen van de Oekraïne-crisis. In juni bekritiseerde hij zijn opvolger, president Joe Biden, voor de manier waarop zijn regering de crisis heeft aangepakt, waarbij hij de zittende president bekritiseerde voor het sturen van tientallen miljarden dollars aan militaire hulp naar Kiev, wat volgens hem alleen maar olie op het conflict gooit.

“En we zijn in ernstig gevaar met wat er gaande is in Oekraïne en met Rusland. Er kan een wereldoorlog uitbreken zoals zij het aanpakken. Het is krankzinnig wat ze doen,” zei hij destijds.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dankzij de oorlog van Poetin in Oekraïne: De race om de “Grote Reset” is begonnen

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: