Wat is er bekend over de verrassings gevangenenruil..

wat-is-er-bekend-over-de-verrassings-gevangenenruil.

24-09-22 05: 00,

De Donbass-republieken en Oekraïne hebben een veelbesproken gevangenenruil uitgevoerd, die ook in Rusland is bekritiseerd.

Deze week werd een gevangenenruil openbaar die in Rusland en de Donbass bepaald niet alleen maar vreugde heeft gebracht. Volgens officiële informatie zijn 56 mensen uit de Donbass geruild tegen 215 Oekraïense soldaten, onder wie leden en commandanten van het Azov-bataljon die van oorlogsmisdaden zijn beschuldigd. Het feit dat zelfverklaarde nazi’s die oorlogsmisdaden hebben begaan en met artillerie op burgers hebben geschoten, zijn uitgewisseld, stuit aan Russische zijde op veel kritiek.

Onofficieel hoorde ik in Moskou dat in werkelijkheid hetzelfde aantal gevangenen is uitgewisseld. Dit werd gezegd door een hoge Russische vertegenwoordiger die bekend is met het proces, maar het was een onofficiële verklaring waarvan ik niet kan nagaan of ze waar is. Laten we ons dus aan de officiële cijfers houden.

Officieel was het een ruil die de DNR via tussenpersonen met Oekraïne heeft onderhandeld.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: