Europa kan maar beter hopen dat de VS Rusland niet dwingt om tactische kernwapens in Oekraïne te gebruiken

europa-kan-maar-beter-hopen-dat-de-vs-rusland-niet-dwingt-om-tactische-kernwapens-in-oekraine-te-gebruiken

25-09-22 02:27:00,

Aangezien dit worst-case scenario geloofwaardig is verklaard door vooraanstaande westerse functionarissen, is het daarom tijd om te bespreken wat er zou gebeuren in dat geval, dat zich al eind deze maand of ergens in de volgende maand zou kunnen voordoen, schrijft Andrew Korybko.

Laszlo Kover, voorzitter van het Hongaarse parlement, verklaarde begin september: “Onder externe druk handelt de EU tegen haar meest elementaire economische belangen in en moet zij nu al als verliezer worden beschouwd, ongeacht welke van de direct bij de strijd betrokken partijen zichzelf tot winnaar zal uitroepen.” Volgens RT voegde hij eraan toe dat “machten buiten Europa proberen de leden van het blok te veroordelen tot militaire kwetsbaarheid, politieke onderwerping, economisch en energetisch onvermogen, financiële schuldenlast en sociale desintegratie, waarbij Brussel hen helpt dit doel te bereiken.” Dit is objectief gezien het geval en het zal alleen maar erger worden als de gebeurtenissen de komende weken uit de hand lopen.

De bevrijde gebieden van de voormalige Oekraïense regio’s Donetsk, Kherson, Lugansk en Zaporozhye zullen na afloop van de lopende referenda vrijwel zeker stemmen voor hereniging met hun historische Russische thuisland, in welk geval de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, tijdens zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN al duidelijk maakte dat zij zullen worden beschermd door de nucleaire paraplu van zijn land. Dit gebeurde nadat voormalig president Dmitry Medvedev expliciet had gewaarschuwd dat kernwapens zouden kunnen worden gebruikt om deze regio’s te verdedigen wanneer zij bij Rusland worden ingelijfd, en nadat president Vladimir Poetin dit afgelopen woensdag in zijn televisietoespraak tot de natie zeer sterk had geïmpliceerd.

Ik heb eerder in deze drie analyses hierhier, en hier betoogd dat Rusland niet bluft over het scenario van het gebruik van tactische kernwapens ter zelfverdediging als absoluut laatste redmiddel om een overweldigende, door de NAVO gesteunde maar door Oekraïne gedomineerde invasie van nieuw ingelijfd gebied te stoppen, die de VS Kiev zouden kunnen bevelen te beginnen voordat de gedeeltelijke mobilisatie van 300.000 ervaren reservisten door Rusland is voltooid. Commandant van het US Strategic Command Navy Admiral Charles Richard verklaarde dat het “niet langer theoretisch” is om het gebruik van kernwapens door Rusland te overwegen,

 » Lees verder