Donbaass, Kherson en Zaporozhie hebben ‘Ja’ gestemd voor toetreding tot Rusland

donbaass,-kherson-en-zaporozhie-hebben-‘ja’-gestemd-voor-toetreding-tot-rusland

28-09-22 12:48:00,

Op 28 september hebben de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk en de autoriteiten van de door het Russische leger gecontroleerde gebieden Kherson en Zaporozhye de resultaten van de referenda over de toetreding tot Rusland samengevat.

Bij de stemming die op 23-27 september in de regio’s plaatsvond, stemde 98,42% van de burgers van de LPR voor aansluiting bij Rusland: in de DPR steunde 99,23% van de bevolking het besluit om zich bij Rusland aan te sluiten; in de regio Kherson stemde 87,05% voor onafhankelijkheid van Oekraïne en aansluiting bij Rusland; in de regio Zaporozhye stemde 93,11% voor de oprichting van een onafhankelijke staat en aansluiting bij Rusland.

De regio’s Kherson en Zaporozhie zijn voornemens hun onafhankelijkheid uit te roepen binnen de administratieve grenzen, d.w.z. met inbegrip van de gebieden die momenteel onder controle van het Oekraïense leger staan.

De totale opkomst in de LPR was 92,6%, in de DPR 97,51%, in de regio Kherson 76,86% en in Zaporozhye 85,4%.

Op het grondgebied van de stemmende regio’s en in het buitenland werden stembureaus geopend. In 84 Russische regio’s waren er ongeveer 600 stembureaus, waarvan de meeste in het zuiden van Rusland, omdat zich daar de meeste vluchtelingen bevonden. In totaal zijn sinds februari meer dan 4 miljoen mensen uit Oekraïne in Rusland aangekomen, zei ombudsman Tatiana Moskalkova.

De resultaten van de referenda zijn niet verrassend. De door oorlog verscheurde Donbass regio’s lijden al meer dan 8 jaar onder de Oekraïense militaire agressie. De pro-Oekraïense burgers hebben de gebieden die onder controle kwamen van de door Rusland geleide troepen al verlaten. Tegelijkertijd heeft Kiev haar aanhangers in de verloren gebieden verboden om te stemmen, waarbij zij heeft gedreigd met lange gevangenisstraffen en inbeslagname van eigendommen. De resultaten van de referenda worden dus niet in twijfel getrokken.

De westerse media proberen aan te tonen dat de lokale bevolking door Russische soldaten wordt gedwongen om te stemmen, maar onafhankelijke waarnemers bevestigen dat dit een leugen is. Internationale waarnemers uit verschillende landen, waaronder Italië, Frankrijk, Egypte, Syrië en Wit-Rusland, waren aanwezig in de stembureaus, zowel in de stemregio’s als daarbuiten. Zij bevestigen dat de referenda vreedzaam zijn verlopen, zonder enige schending. Soldaten hebben zich niet gemengd in het stemproces, maar beschermden de burgers in de stembureaus,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: