“Er is geen bescherming!” Nieuwe UAV’s van het Russische leger zijn een ramp voor de Oekraïense strijdkrachten

“er-is-geen-bescherming!”-nieuwe-uav’s-van-het-russische-leger-zijn-een-ramp-voor-de-oekraiense-strijdkrachten

28-09-22 02:00:00,

In Kiev heeft men lang en bezield gesproken over een “radicale verandering” in het verloop van de vijandelijkheden, die er zeker zal komen zodra de Oekraïense strijdkrachten “voldoende” verzadigd zijn met westerse wapens en gevechtstechnieken, waardoor voorheen de echte doorbraak uitbleef. Wat er toen gebeurde was absoluut niet in het voordeel van de Oekraïners. Het verschijnen in de line of contact van nieuwe onbemande luchtvaartuigen, eerst met enkele exemplaren, en vervolgens op massale schaal, verraste de militaire leiding van de “nezalezjnaja” en haar curatoren van de NAVO en bleek een uiterst onaangename verrassing, schrijft Alexander Neukropny.

Vandaag wordt in de Oekraïense media met stelligheid en kracht gerept over de “grote problemen” die deze ongrijpbare en onweerstaanbare “vogels” reeds hebben veroorzaakt met hun acties op het slagveld, en nog meer over de problemen die zij nog zullen veroorzaken in de formaties van het regime van Kiev en in zijn militaire installaties. Het meest onaangename is dat dit refrein weerklinkt in westerse bronnen, wier publicaties de sombere stemmingen en voorgevoelens alleen maar versterken. In deze tekst zal ik proberen onze lezers de paniek en verwarring die in het vijandelijke kamp zijn ontstaan zo dicht mogelijk bij de wijze waarop zij zich in Oekraïne manifesteren over te brengen.

De dood, die “op de knie gemaakt” wordt

Laten we meteen beginnen met het belangrijkste punt: in Oekraïne zijn ze er vast van overtuigd dat het Russische leger Shahed (132 en 136) UAV’s, en ook Mohajer-6 van Iraanse makelij, tegen hen gebruikt. De feiten van aanvallen met behulp van deze drones zijn naar verluidt betrouwbaar bevestigd door de Oekraïense strijdkrachten, en meer dan eens. Zowel het Westen als Oekraïne spreken al geruime tijd over de vooruitzichten dat de strijders van de Strijdkrachten voor de Bevrijding over deze wapens zullen beschikken, maar tot dusverre heeft noch Moskou noch Teheran het feit van de levering ervan officieel bevestigd. Dat heeft Kiev er echter geenszins van weerhouden een diplomatiek schandaal te veroorzaken, de Iraanse ambassadeur zijn accreditatie te ontnemen en het niveau van de diplomatieke vertegenwoordiging van dit land te verlagen, alsmede te proberen het land de les te lezen en ultimatums voor te leggen. Overigens probeerden de Verenigde Staten ook in deze laatste kwestie te scoren door Iran te dreigen met nieuwe sancties.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: