Redactionele aanbeveling: – Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen

duitsland-en-de-eu-hebben-een-oorlogsverklaring-overhandigd-gekregen

29-09-22 09:01:00,

De sabotage van de pijpleidingen Nord Stream (NS) en Nord Stream 2 (NS2) in de Oostzee heeft het “rampenkapitalisme” op onheilspellende wijze naar een geheel nieuw, giftig niveau getild.

Deze episode van hybride industriële/commerciële oorlog, in de vorm van een terroristische aanval op de energie-infrastructuur in internationale wateren, duidt op de absolute ineenstorting van het internationale recht, verdronken door een “our way or the highway”, “op regels gebaseerde”, orde, schrijft Pepe Escobar.

De aanval op beide pijpleidingen bestond uit meerdere explosieve ladingen die in afzonderlijke delen nabij het Deense eiland Bornholm, maar in internationale wateren, tot ontploffing werden gebracht.

Dit was een geraffineerde operatie, uitgevoerd in stealth in de ondiepte van de Deense zeestraten. Dit zou in principe onderzeeërs uitsluiten (schepen die de Oostzee binnenvaren hebben een maximale diepgang van 15 meter). Eventuele “onzichtbare” schepen zouden alleen kunnen rondhangen met toestemming van Kopenhagen – aangezien de wateren rond Borholm vol zitten met sensoren, uit angst voor een inval van Russische onderzeeërs.

Zweedse seismologen registreerden maandag twee onderwaterexplosies – een daarvan werd geschat op 100 kg TNT. Er kan echter maar liefst 700 kg zijn gebruikt om drie afzonderlijke pijpleidingknooppunten op te blazen. Een dergelijke hoeveelheid kan onmogelijk in één keer zijn afgeleverd door onderwaterdrones die momenteel in de buurlanden beschikbaar zijn.

De druk op de pijpleidingen daalde exponentieel. De leidingen zijn nu gevuld met zeewater.

De leidingen van zowel NS als NS2 kunnen natuurlijk worden gerepareerd, maar nauwelijks voor de komst van Generaal Winter. De vraag is of Gazprom – dat zich al richt op een aantal grote Euraziatische klanten – de moeite zou nemen, zeker gezien het feit dat Gazprom-schepen in de Oostzee blootgesteld zouden kunnen worden aan een mogelijke NAVO-marineaanval.

Duitse ambtenaren spinnen nu al dat de NS en NS2 “mogelijk” voor “altijd” buiten bedrijf kunnen zijn. De EU-economie en de EU-burgers hadden die gasvoorziening hard nodig. Toch wil de EUrocratie in Brussel – die over de natiestaten regeert – niet luisteren, omdat zij zich heeft laten dicteren door het Imperium van Chaos, Leugens en Plundering. Er valt iets voor te zeggen dat deze Euro-oligarchie op een dag terecht moet staan voor verraad.

Zoals het er nu voorstaat, is een strategische onomkeerbaarheid al vanzelfsprekend;

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: