Flashback: De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over Duitsland

flashback:-de-crisis-in-oekraine-gaat-niet-over-oekraine.-het-gaat-over-duitsland

29-09-22 08:30:00,

Begin februari, nog voordat Rusland aan zijn “Speciale Militaire Operatie” begon, heeft Mike Whitney de kern van de Oekraïne-crisis al vroegtijdig vastgesteld. Toen zei Joe Biden op een persconferentie: “Als Rusland binnenvalt … zal er geen Nord Stream 2 meer zijn. We zullen er een einde aan maken”!!!

“Het primaire belang van de Verenigde Staten, waarover we eeuwenlang oorlogen hebben uitgevochten – de Eerste, de Tweede en de Koude Oorlog – is de relatie tussen Duitsland en Rusland geweest, omdat zij daar verenigd de enige kracht zijn die ons zou kunnen bedreigen. En ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt.” ∼ George Friedman, STRATFOR CEO bij de Chicago Council on Foreign Affairs

De Oekraïense crisis heeft niets te maken met Oekraïne. Het gaat over Duitsland en, in het bijzonder, een pijplijn die Duitsland verbindt met Rusland, genaamd Nord Stream 2. Washington ziet de pijplijn als een bedreiging voor zijn primaat in Europa en heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd om het project te saboteren. Desondanks heeft Nord Stream doorgezet en is het nu volledig operationeel en klaar voor gebruik. Zodra de Duitse regelgevers de definitieve certificering hebben afgegeven, zullen de gasleveringen beginnen. Duitse huiseigenaren en bedrijven zullen een betrouwbare bron van schone en goedkope energie hebben, terwijl Rusland zijn gasinkomsten aanzienlijk zal zien stijgen. Het is een win-win situatie voor beide partijen, schrijft Mike Whitney.

Het establishment van de Amerikaanse buitenlandse politiek is niet blij met deze ontwikkelingen. Zij willen niet dat Duitsland afhankelijker wordt van Russisch gas omdat handel vertrouwen schept en vertrouwen leidt tot uitbreiding van de handel. Naarmate de betrekkingen warmer worden, worden meer handelsbelemmeringen opgeheven, worden de voorschriften versoepeld, nemen reizen en toerisme toe en ontstaat er een nieuwe veiligheidsarchitectuur. In een wereld waarin Duitsland en Rusland vrienden en handelspartners zijn, zijn er geen militaire bases van de VS nodig, geen dure wapens en raketsystemen van Amerikaanse makelij, en geen NAVO. Het is ook niet nodig om energietransacties in Amerikaanse dollars te doen of om Amerikaanse schatkistcertificaten op te slaan om rekeningen in evenwicht te houden. Transacties tussen zakenpartners kunnen in hun eigen valuta worden gedaan, wat ongetwijfeld zal leiden tot een scherpe daling van de waarde van de dollar en een dramatische verschuiving in de economische macht. Dit is de reden waarom de regering Biden tegen Nord Stream is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: