Het uitpakken van de Oekraïense ‘Game Change’; is een groot conflict onvermijdelijk?

het-uitpakken-van-de-oekraiense-‘game-change’;-is-een-groot-conflict-onvermijdelijk?

29-09-22 10:01:00, Foto credit: The Cradle Rusland bereidt zich voor op een escalatie van deze oorlog. Het breidt zijn troepen uit tot het minimum dat een groot NAVO-offensief aankan. Dit besluit is niet ingegeven door een aanzienlijke slijtage van de bestaande troepenmacht. De feiten zijn duidelijk: de milities van Donetsk en Luhansk vertegenwoordigen de meerderheid van de Russische geallieerde strijdkrachten die in de Donbas vechten. De milities zijn echter versterkt door huursoldaten van de Wagner Group en Tsjetsjeense strijders, en niet door reguliere Russische troepen, schrijft Alastair Crooke.

Maar dit staat op het punt te veranderen. Het aantal reguliere Russische troepen dat in Oekraïne vecht, zal drastisch toenemen. Eerst zijn er echter de referenda in de Oekraïense oblasts; daarna zullen de regering van Rusland en de Doema de resultaten aanvaarden en de annexatie van deze gebieden goedkeuren. Nadat dit is afgerond en de gebieden in Rusland zijn opgenomen, zal elke aanval op de nieuwe Russische gebieden worden behandeld als een oorlogsdaad tegen Rusland. Zoals de voormalige Indiase diplomaat, MK Bhadrakumar, opmerkt: “De toetreding van Donbass, Kherson en Zaporozhye creëert een nieuwe politieke realiteit en de gedeeltelijke mobilisatie van Rusland op het parallelle spoor is bedoeld om de militaire basis daarvoor te verschaffen.”

Het is duidelijk dat wij – de wereld – ons op een scharniermoment bevinden.

Het “collectieve Rusland” is tot de conclusie gekomen dat de vroegere low-intensity oorlog niet langer levensvatbaar is:

Onvoorstelbare stromen westerse miljarden dollars; te veel NAVO-vingers in de Oekraïne-taart; een te breed ‘Ho Chi Minh-pad‘ van steeds meer langeafstands- en geavanceerd wapentuig; en te veel ‘waanideeën‘ dat Kiev nog op de een of andere manier kan winnen – hebben in feite elke buitensporige-ramp oplossing ondermijnd en voorspellen een onverbiddelijke escalatie.

Welnu, “collectief Rusland” heeft besloten “op de zaken vooruit te lopen”, en de zaken in Oekraïne op de spits te drijven. Het is een risico; daarom hebben we een buigpunt bereikt. De 64 duizend dollar vraag is, wat zal de gestudeerde reactie zijn van de westerse politieke leiders op de toespraak van Poetin? De komende weken zullen cruciaal zijn.

Het punt is dat de westerse leiders “beweren” dat Poetin alleen maar bluft – omdat hij zogezegd aan het verliezen is.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: