Vergeet de blame game, Nordstream Sabotage gaat over de Grote Reset en niets anders

vergeet-de-blame-game,-nordstream-sabotage-gaat-over-de-grote-reset-en-niets-anders

29-09-22 07:01:00,

Eergisteravond werd bekend dat “ontploffingen” beide Nordstream-pijpleidingen hadden beschadigd, die gas van Rusland naar Duitsland en andere landen in Noord-Europa transporteren, schrijft Kit Knightly.

Als gevolg daarvan lekten grote hoeveelheden aardgas in de Oostzee, en werd de toevoer via de pijpleiding volledig afgesloten.

Het vermeende incident heeft geleid tot een woedende beschuldigingsronde, waarbij beschuldigingen over en weer vliegen over wat we – voor het gemak – IJzeren Gordijn 2.0 zullen noemen.

De Europese Unie heeft beweerd dat de leidingen zijn “gesaboteerd”, maar geeft in haar verklaring niemand rechtstreeks de schuld.

De Telegraph geeft nu al actief de Russen de schuld, meer bepaald de westerse boeman president Vladimir Poetin. Met als kop “Waarom Poetin Nord Stream 2 zou willen opblazen, en de voordelen die het hem oplevert“.

Aan de andere kant hebben de Russen gezegd dat het idee dat ze hun eigen pijpleiding zouden saboteren “dom” is.

Sommige westerse alternatieve media hebben gewezen op de belofte van Joe Biden om Nordstream 2 in februari volledig stil te leggen als een teken dat de VS achter de vermeende aanval zat.

Volgens Forbes heeft de voormalige Poolse minister van Defensie ronduit gezegd dat NAVO-strijdkrachten de pijpleiding hebben opgeblazen.

De vraag – een vraag die ik de afgelopen twee jaar schijn te blijven stellen – is “doet het er echt toe?”.

Misschien hebben de Amerikanen het opgeblazen.
Misschien hebben de Russen het opgeblazen.
Misschien heeft iemand anders het opgeblazen.
Of misschien heeft niemand het opgeblazen en is het hele verhaal een verzinsel.

Wat de waarheid ook moge zijn, het eindresultaat blijft hetzelfde. Gas en elektriciteit zullen duurder worden. Er zal een enorme druk zijn om over te schakelen op “duurzame energiebronnen”, er zal gesproken worden over een “klimaatramp“, en misschien zullen er zelfs energierantsoeneringen en/of black-outs komen.

Mensen zullen deze winter bevriezen, verhongeren en waarschijnlijk sterven. Dat is altijd al onderdeel van het plan geweest, welke reden is er om te denken dat deze “aanval” iets anders is dan meer van hetzelfde?

Iedereen is in rep en roer over wie wat heeft gedaan,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: