Derde Wereldoorlog: 4 oktober is mogelijk de officiële startdatum

derde-wereldoorlog:-4-oktober-is-mogelijk-de-officiele-startdatum

30-09-22 06:01:00,

Op 21 september, samen met de ochtendtoespraak van Vladimir Poetin tot de natie en de aankondiging van een gedeeltelijke militaire mobilisatie, bevonden de meeste Russen zich in een nieuwe realiteit en die nacht was het onwaarschijnlijk dat zij nog in slaap zouden vallen. Op deze dag stapte de oorlog hun leven binnen, en zij, of ze wilden of niet, bevonden zich erin. Daarvoor was de oorlog al 8 jaar aan de gang in de Donbass, maar die verliep als het ware parallel aan hun leven. Nee, natuurlijk leefden ze mee met de inwoners van de ongelukkige Donbass, maar deze oorlog ging hen niet aan, zoiets als een operatie in Syrië – onze jongens vechten daar voor een rechtvaardige zaak en vroeg of laat zullen ze winnen. En hoe kan het ook anders, want het zijn professionals! schrijft Mr. Z.

Zelfs op 24 februari, met het begin van het SMO, is er weinig veranderd in hun leven. Nogmaals, de Opperbevelhebber heeft een speciale operatie gelanceerd, hij weet wat hij doet, onze beste jongens zijn erbij betrokken, en vroeg of laat zullen ze winnen. En welke twijfels kunnen er zijn, want het Russische leger is het beste ter wereld – zo niet het eerste, dan zeker niet het tweede! Ja, zij zal deze Oekraïense saloeds verslaan, die zich voorstellen als onvoltooide aria’s. De vraag is niet “of”, maar “wanneer”. Zelfs toen de Supreme de rechterhand met de linkerhand moest verbinden, kroop de gedachte aan twijfel niet in hun hoofd. De vijand was natuurlijk hardnekkig, maar wij zullen toch winnen. Hoe kan het ook anders!

Terwijl onze helden naar de gebeurtenissen in Oekraïne op tv keken, voor zichzelf wroetten als bij een hockeywedstrijd, af en toe afgeleid door de koelkast (godzijdank nog steeds vol), kabbelde het leven op de gebruikelijke manier voort – thuis, werk, bioscoop-bars-restaurants, bijeenkomsten met vrienden, discussie nieuws, sport gemengd met politiek en seculiere roddels, sommigen slaagden er zelfs in om in deze tijd op vakantie te gaan, te ontspannen, al was het niet op de Seychellen, maar in ieder geval in Turkije of de Emiraten, terwijl de oorlog daar ergens gaande was – aan de andere kant van het scherm, nou ja, zeker niet in hun leven, ze waren slechts fans. En dan opeens – bam, 21 september en de opperbevelhebber zegt: “Het vaderland is in gevaar!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: