Slag om Liman laait op te midden van Rusland’s aanvaarding van de regio’s (Video’s)

slag-om-liman-laait-op-te-midden-van-rusland’s-aanvaarding-van-de-regio’s-(video’s)

30-09-22 08:01:00,

De pogingen van de troepen van Kiev om de Russische verdediging in het gebied van Krasny Liman te breken, zijn drastisch toegenomen te midden van de verwachte stap van Rusland om de regio’s Donetsk, Lugansk, Kherson en Zaporozhie te accepteren na de verkiezingen aldaar, bericht Southfront.org.

Vanaf de middag van 29 september hebben Russische eenheden zich teruggetrokken uit het oostelijke deel van de stad Kupyansk in de sector Liman. Tegelijkertijd werd een opmars van de troepen van Kiev gemeld in de nederzetting Kovsharovka, die minstens gedeeltelijk door hen werd ingenomen.

Rond de nederzettingen Katerinovka en Zelenaya Dolina werd hevig gevochten. Pro-LPR bronnen meldden dat de troepen van Kiev meer dan 12 stuks militaire uitrusting verloren bij de gevechten rond het dorp Novoe.

Rond Soledar hebben LPR- en Russische troepen met succes aanvallen van Oekraïense troepen afgeslagen en verschillende Oekraïense troepen krijgsgevangen genomen. Bovendien leverden de felle aanvallen van Kiev op de stad Drobishevo ten noordwesten van Liman geen enkel succes op. Pro-LPR bronnen verklaren dat de aanvallen van Kiev vooral komen uit de nederzettingen Novoselovka en Shandrigolovo.

In de huidige omstandigheden lijkt het erop dat de Russische troepen in staat waren de frontlijn rond Krasny Liman te stabiliseren. Het aanzienlijke voordeel van het Oekraïense leger in mankracht blijft echter een belangrijke factor in deze sector. De Oekraïense kant zal onder leiding van militaire adviseurs van de NAVO blijkbaar doorgaan met zijn pogingen om nog meer kanonnenvoer op de Russische verdediging te werpen in de hoop nog een paar tactische winstpunten te behalen voordat de Russische strijdkrachten in de regio Donbass de eerste praktische resultaten zien van de lopende gedeeltelijke mobilisatie in Rusland.

Een Russische gevechtstank schakelt een T-64 van de troepen van Kiev uit in een countertankgevecht rond Ugledar (ten zuidwesten van Donetsk):

Bovendien vielen de strijdkrachten van Kiev een burgerkonvooi aan dat op weg was naar door Rusland gecontroleerd gebied in de regio Charkov, waarbij meer dan 30 mensen, waaronder kinderen, werden gedood.

De gezant van de Volksrepubliek Lugansk in Rusland, Rodion Miroshnik, schreef op zijn Telegramkanaal dat de hulpdiensten niet onmiddellijk bij de lichamen konden komen, omdat de beschietingen door de troepen van Kiev doorgaan. Het ministerie van Volksgezondheid van de republiek verklaarde dat zeven andere mensen gewond raakten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: