Redactionele aanbeveling: – Hoe democratiehypocrieten in de EU de teloorgang van de rechtsstaat in Duitsland verdoezelen

redactionele-aanbeveling:-–-hoe-democratiehypocrieten-in-de-eu-de-teloorgang-van-de-rechtsstaat-in-duitsland-verdoezelen

18-10-22 05: 52: 00,

Dr Nikolaus Fest, voormalig adjunct-hoofdredacteur van de “Bild am Sonntag” en sinds 2019 lid van de AfD in het “Parlement” van de Europese Unie, is uitgegroeid tot een van de scherpste en meest onverschrokken critici van de antidemocratische toestanden in Duitsland en in de EU. In een toespraak in het Europees Parlement geeft hij met indrukwekkende precisie een overzicht van de enorme tekortkomingen van de rechtsstaat in Duitsland en zijn ervaringen met de opstelling van het “Verslag over de grondrechten” van het Europees Parlement. We brengen een transcriptie van de video beschikbaar op Youtube. (hl)


afdkompakt.de


„Wir sprechen heute über den Grundrechtsreport 2022. Dat was oorspronkelijk mijn verslag. Ik was rapporteur
(in de betreffende commissie, hl) geworden via het willekeurige D’Hondt-systeem, tot grote ergernis van mijn gewaardeerde collega’s!

Omdat de situatie van de grondrechten in Duitsland naar de knoppen is, maar Duitsland als grootste nettobetaler aan de EU niet wordt bekritiseerd, had ik mijn verslag geconcentreerd op de Duitse tekortkomingen op het gebied van de rechtsstaat:

  • over de schandalige invloed van de politiek op de benoeming van rechters,
  • over de politieke afhankelijkheid van officieren van justitie,
  • over de massale schendingen van de grondrechten in de nasleep van de Covid-crisis,
  • over de instrumentalisering van de geheime dienst om politieke concurrentie te bestrijden,
  • en over de problemen van de door de staat gecontroleerde media.

Veel van deze problemen heeft dit parlement herhaaldelijk bekritiseerd in Hongarije en Polen. Maar deze problemen bestaan ook in Duitsland, en dat ze bestaan heb ik uitvoerig gedocumenteerd met talrijke voorbeelden.

Mijn collega’s wilden hier echter niets van weten. Ze wilden niet eens deze zaken uitleggen! In plaats van de gebruikelijke discussieprocedure aan te gaan, weigerden zij: er vond geen enkele vergadering plaats. In plaats daarvan hebben mijn collega’s in geheime vergaderingen enkele 400 amendementen bekokstoofd. Geen enkel woord – nogmaals, geen enkel woord – bleef over van mijn verslag. Daarom heb ik mijn naam ingetrokken, want dit verslag is niet langer mijn verslag.

De procedure zegt alles over de staat van de democratie in dit Huis. Men wil niet discussiëren, men wil dicteren. Ze willen geen democratisch debat, ze willen Chinese voorwaarden. Men wil de waarheid niet zoeken, men wil alleen zijn kleine, krakkemikkige macht demonstreren. Verantwoordelijk voor dit antidemocratische clownstheater zijn de mensen die gewoonlijk bij elke gelegenheid over democratische waarden praten, namelijk: Sophie in’t Feld, Birgit Sippel, Vladimir Bilcik, Sergey Lagodinsky, Tineke Strik en een paar anderen die intellectueel en qua karakter zo onbeduidend zijn dat ik hun namen niet eens ken.

Beste collega’s, jullie zijn allemaal zielige hypocrieten! Je geeft niets om democratische waarden. Wat u daar liet zien waren procedurele trucs van het communistische politbureau. Uw gedrag was een democratie onwaardig.

Helaas worden de problemen van de rechtsstaat in Duitsland niet meer genoemd. In Duitsland worden onafhankelijke journalisten het land uitgejaagd. Artsen die zich uitspreken tegen vaccinaties krijgen om 4 uur ’s ochtends bezoek van de staatspolitie 00. En hetzelfde gebeurt met rechters die in hun uitspraken lockdown maatregelen als ongrondwettelijk bestempelden. Duitsland staat er beroerd voor wat betreft de rechtsstaat.


Maar dat geldt ook voor dit parlement: een verzameling antidemocratische hypocrieten wordt geacht te beslissen over de rechtsstaat. –

Dit is een grap, – en een grap is dit verslag ook!”

———–

Video van de toespraak:

https://www.youtube.com/watch?v=W2NmLOl2zn4