Redactionele aanbeveling: – Het grote spel: Elon Musk en Twitter | Door Ernst Wolff – apolut.net

redactionele-aanbeveling:-–-het-grote-spel:-elon-musk-en-twitter-|-door-ernst-wolff-–-apolut.net

07-11-22 01: 58: 00,

Een commentaar van Ernst Wolff.

De overname van de microblogdienst Twitter door Elon Musk zorgt wereldwijd voor opschudding. De mainstream media hameren op hem omdat hij heeft aangekondigd geen censuur meer uit te oefenen en ze vrezen nu een vloedgolf van nepnieuws. Miljoenen Musk-fans daarentegen vieren hun held als de redder van de vrijheid van meningsuiting.

Beide groepen beseffen blijkbaar niet dat ze met hun respectieve houding het slachtoffer worden van de gevaarlijkste trend van onze tijd – de tweedeling van de samenleving.

Laten we dus proberen de hele zaak nuchter te analyseren en eerst kijken wie Elon Musk is.

  1. Musk is een van de oprichters van Pay Pal. PayPal, waarvan BlackRock en Vanguard de belangrijkste aandeelhouders zijn, is momenteel het onderwerp van verschillende rechtszaken omdat het klanten zou hebben opgelicht en beleggers zou hebben gelokt met valse informatie.
  1. Musk richtte 2002 SpaceX en Starlink op. Starlink is veruit de grootste satellietoperator ter wereld met bijna 2.600 satellieten en wordt onder meer gebruikt door het corrupte regime in Oekraïne voor oorlogsvoering.
  1. Musk is 2008 CEO geweest van het autobedrijf TESLA, waarvan de belangrijkste aandeelhouders ook BlackRock en Vanguard zijn. Wie een elektrische auto van Tesla koopt, accepteert dat de auto rijgegevens uploadt naar de cloud van de fabrikant. Wie aan deze gegevensverzameling wil ontsnappen door veranderingen aan de auto aan te brengen, krijgt van Tesla’s advocaten een waarschuwing wegens licentie-inbreuk.
  1. Musks bedrijven Tesla, SolarCity en SpaceX hebben alleen al door 2015 bijna 5 miljard dollar aan overheidssteun ontvangen. Musk is dan ook geen tegenstander, maar een partner en profiteur van de staat.
  1. Musk heeft 2008 de Young Global Leader opleiding van het World Economic Forum afgerond, die wereldwijd publiek-private samenwerking bevordert.
  1. Musk heeft 2016 het bedrijf Neuralink opgericht. Zijn transhumanistisch doel is het ontwikkelen van een apparaat voor communicatie tussen het menselijk brein en computers, een zogenaamde brain-computer interface.
  1. Musk, een groot bewonderaar van de economische vooruitgang in China, stelde in oktober 2022 voor om van Taiwan een “speciale administratieve zone” onder Chinees bestuur te maken.

Dit is slechts wat informatie over het werk van een man die als geen ander weet hoe hij zich moet presenteren als iemand die tegen de stroom in zwemt en die beloofd heeft van Twitter een “marktplaats van het vrije woord” te maken.

Deze belofte verandert echter niets aan het feit dat de beslissing over wie wat mag zeggen en schrijven in de toekomst alleen in zijn handen ligt.

Maar wat zit er nu eigenlijk achter Musks beslissing om Twitter over te nemen?

Overduidelijk het plan om van Twitter ook een financiële dienstverlener te maken en er een eigen munt via uit te geven, waarmee een hele nieuwe bedrijfstak wordt geopend. Musk heeft al 2017 het domein X.COM, dat 2002 in de loop van de PayPal-overname werd afgesloten, teruggekocht en aangekondigd dat hij Twitter betaalbaar zal stellen.

Zo krijgt hij wat hem het meest interesseert, namelijk de gegevens van zijn gebruikers. PayPal heeft zojuist laten zien wat hen te wachten staat: Het bedrijf vertelde zijn klanten in oktober 2022 dat ze boetes tot 2.500 dollar konden verwachten, blokkering van hun rekening tot 180 dagen en zelfs de inhouding van hun hele saldo in het geval van de verspreiding van verkeerde informatie.

Wat betekent dit alles?

Niets meer en niets minder dan dat met de discussie over de vrijheid van meningsuiting een schijnconflict is ontbrand, dat – vergelijkbaar met de grote gezondheidscrisis van de afgelopen jaren – uitstekend dient om de publieke opinie in de wereld af te leiden van de belangrijkste processen op de achtergrond – de steeds grotere concentratie van geld en gegevens in steeds minder handen en de onderwerping van ons allen aan het digitaal-financiële complex.

+++

Wij danken de auteur voor het recht op publicatie van dit artikel.

+++

Beeldbron: Sergei Elagin/shutterstock

+++
Apolut is ook beschikbaar als gratis app voor Android- en iOS-apparaten! U kunt de Apple en Huawei winkels bereiken via onze homepage. Hier is de link: https://apolut.net/app/

De apolut app is ook te downloaden (als zogenaamde standalone of APK app) op onze homepage. U kunt de app downloaden op uw smartphone via deze link: https://apolut.net/apolut_app.apk

+++
Abonneer je nu op de apolut nieuwsbrief: https://apolut.net/newsletter/

+++
Vind je ons programma leuk? Informatie over ondersteuningsmogelijkheden vindt u hier: https://apolut.net/unterstuetzen/

+++
Steun voor apolut kan ook als kleding gedragen worden! Hier is de link naar onze fanshop: https://harlekinshop.com/pages/apolut