Het komende Winteroorlogsoffensief in Oekraïne

het-komende-winteroorlogsoffensief-in-oekraine

10-11-22 05:17:00, Foto ter illustratie: Duitse WOII Wehrmacht slagveldkaart regio Kharkov, Oekraïne. Kolonel Doug Macgregor is altijd goed in het objectief analyseren van de situatie in Oekraïne en bespreekt de militaire situatie op een reële en realistische manier, zoals u die niet zult zien in de mainstream media. Het is een schril contrast als je Doug’s analyse vergelijkt met die van de generaals Petraeus en Keane. Vooral die Keane doet me denken aan iemand die je je kunt voorstellen als pelotonsleider of compagnieleider, maar niet als leider van een heel veldleger of zelfs een divisie, schrijft David Rehak.

Het is Doug Macgregor die eigenlijk de 4 of 5 sterren-generaal zou moeten zijn. Maar hij boog niet genoeg voor “het establishment.”

Maar terug naar Keane: hij heeft het zo vaak mis over de basisprincipes op het slagveld, of het nu gaat om aanvoer en bevoorradingsproblemen, gedemonteerde troepen en lichte pantservoertuigen of meer afstandelijke gevechten, en zijn “feiten” zijn grotendeels verdraaid, gebaseerd op gebrekkige, vervormde inlichtingen van de NAVO, de Oekraïense geheime dienst (SBU) en de CIA.

Ik beschik niet over een kristallen bol om u precies te vertellen hoe goed de Russische generaals naar verwachting zullen slagen in hun komende nieuwe en grootschalige winteroffensief in Oekraïne, maar met honderdduizenden verse, goed getrainde, goed uitgeruste troepen (reservisten) die samen met het reguliere Russische leger in het westen bij Wit-Rusland zijn gestationeerd, mogen we meer dan een miljoen Russische soldaten in het theater verwachten.

Ik verwacht minstens drie of vier aanvalspunten, vanuit vrijwel elke richting, vooral om de grote spierbundel van het Russische leger – de Russische legers in het zuiden – te verbinden met die in de andere richtingen en om alles tussen noord en zuid op te slokken, alles van Tsjernihiv tot Odessa en ten westen daarvan, inclusief Kiev.

Zoals Macgregor zei, heeft Poetin tot nu toe slechts ongeveer 20 procent van zijn actieve leger ingezet, om het aantal Oekraïense burgerslachtoffers tot een minimum te beperken, zoals ik al vele maanden geleden vanaf het begin zei. Ik herinner me dat Keane geschokt was dat Poetin er niet voor koos om het elektriciteitsnet, het internet en de telecommunicatie in Oekraïne plat te leggen toen dit alles begon, iets waartoe het Russische leger zoals bekend gemakkelijk in staat was. In plaats daarvan koos Poetin voor een zeer weloverwogen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: