Oekraïne is geen aflevering van “Oekraïens GOT TALENT”

oekraine-is-geen-aflevering-van-“oekraiens-got-talent”

10-11-22 04:37:00,

Toen ik sommige paniekerige reacties op het besluit van Rusland om zijn troepen te verplaatsen van de westoever van de Dnjepr – waarbij de stad Kherson wordt verlaten – naar de oostoever observeerde, realiseerde ik me eindelijk hoeveel mensen over de hele wereld de oorlog in Oekraïne beoordelen als een aflevering uit het populaire programma GOT TALENT. GOT TALENT is een wereldwijd fenomeen en wordt in meer dan 100 landen geproduceerd, waaronder Oekraïne, schrijft Larry Johnson.

Elk jaar kunnen deelnemers van elke leeftijd auditie doen voor de televisiewedstrijd met het talent dat zij willen laten zien. Tijdens de audities proberen de deelnemers indruk te maken op een panel van juryleden om een plaats in de live-rondes van de wedstrijd te bemachtigen. Eenmaal in de live-rondes proberen de deelnemers indruk te maken op het publiek en de jury om stemmen te winnen, om zo de finale te bereiken en kans te maken op een geldprijs.

De sleutel tot de overwinning in GOT TALENT is het imponeren of verleiden van de kijker thuis. Prestaties op het podium zijn relevant, maar vaak niet de doorslaggevende factor. Maar dat is niet het geval in de oorlog. Er goed uitzien of spelen om de goedkeuring van het publiek te krijgen is niet het doel. Het doel is eenvoudig: het vermogen van de vijand om te vechten vernietigen.

Waarom wordt de terugtrekking uit Kherson dan aangeprezen als een ramp voor Rusland en een glorieuze overwinning voor Oekraïne? Omdat het er slecht uitziet. Begrepen? Het lijkt alsof Rusland verliest of wegloopt voor een gevecht. Mensen met dit soort kritiek zijn als de idioten die je op de middelbare school kende en die in een kringetje gingen staan en tegen twee van hun schoolgenoten riepen dat ze moesten vechten. Toch had niet één van deze provocateurs het lef om de ring in te stappen en een paar klappen uit te delen.

Ik probeer geen diepe, verborgen betekenis te lezen in de Russische actie. Ik geloof de generaals Surovikin en Shoigu op hun woord. Door de Russische troepen op de westelijke oever met hun rug naar de rivier te houden, ontstond het risico dat de soldaten, in het geval dat Oekraïne een grote aanval zou uitvoeren die gepaard zou gaan met het opblazen van de stuwdam op de rivier,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: