Hoe Scholz’ China-reis wordt gerapporteerd in Rusland

hoe-scholz’-china-reis-wordt-gerapporteerd-in-rusland

11-22 01: 00,

Kanselier Scholz bracht vorige week een bezoek aan China, dat in de politiek en de media zeer kritisch werd gevolgd. Hier laat ik zien hoe de reis en de resultaten ervan in Rusland zijn gerapporteerd.

Het bezoek van kanselier Scholz aan China was zeer controversieel en werd onder andere door de Groenen openlijk bekritiseerd. Ook was de zakelijke delegatie beslist klein in vergelijking met eerdere reizen van Duitse kanseliers naar China. Het Russische persbureau TASS publiceerde een analyse van het bezoek, die ik heb vertaald.

Begin van de vertaling:

Scholz bezoek aan China: Is “verandering door handel” verleden tijd?

Eind vorige week bezocht de Duitse kanselier Olaf Scholz Peking, waar hij een ontmoeting had met de Chinese president Xi Jinping. Het was Scholz’ eerste persoonlijke ontmoeting met de Chinese leider sinds zijn aantreden als Duits regeringsleider.

Het bezoek, dat door veel Duitse politici en waarnemers werd verwacht gezien de besluiten van de 20.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: