NachDenkSeiten:ㅤArbeidsongevallen in Duitsland: meer dan één dode per dag

nachdenkseiten:ㅤarbeidsongevallen-in-duitsland:-meer-dan-een-dode-per-dag

11-22 09: 15: 00,

Op 17.10. dit jaar overleed de Bulgaarse arbeider Refat S. onder nog onverklaarbare omstandigheden in de Duisburgse staalfabriek van Thyssenkrupp. Hij was 26 jaar oud, het was zijn tweede werkdag. Refat S. werd gevonden in de slakkenvijver, de politie onderzoekt het nog. Elke week sterven gemiddeld 10 werknemers op bouwplaatsen, in staalfabrieken, chemische fabrieken, slachthuizen. In de regel zijn het mannen. Vaak migranten die onder bijzonder hoge werkdruk in bijzonder onveilige gebieden werken. Het publiek is niet erg geïnteresseerd in de dagelijkse sterfgevallen in de FRG – in ieder geval veel minder dan de natuurlijke dood van een oude monarch. Door Renate Dillmann.

Er zijn in Duisburg nogal opmerkelijke demonstraties geweest waarin om onderwijs en betere gezondheid en veiligheid op het werk werd gevraagd – in de kranten van de “Funke-Mediengruppe”, die zich mentaal met het Ruhrgebied bezighoudt, was hierover niet veel te vinden. Natuurlijk halen dergelijke protesten het nationale nieuws van de Tagesschau of het Heute-Journal niet – geen wonder,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: