Oekraïnes grootste en meest moderne stad heeft geen elektriciteit of stromend water – Missie volbracht?

oekraines-grootste-en-meest-moderne-stad-heeft-geen-elektriciteit-of-stromend-water-–-missie-volbracht?

11-11-22 08:01:00,

De benarde situatie van de mensen in Oekraïne is de afgelopen week ondergeschikt gemaakt aan het theater van de Amerikaanse midterm-verkiezingen, dus als u de nieuwsberichten uit Oekraïne niet hebt gezien, lijkt het erop dat de oorlog effectief voorbij is, terwijl de infrastructuur van de hoofdstad Kiev en andere grote stedelijke gebieden is verwoest, en de mensen te maken hebben met koud weer zonder elektriciteit en uren in de rij moeten staan om water te krijgen, schrijft Brian Shilhavy.

Een oude krijgsles luidt: “geloof nooit je eigen propaganda.”

Na de eerste Russische aanvallen op de Oekraïense elektriciteitsnetten en infrastructuur was het algemene narratief dat de Russische kruisraketten en drones ondoeltreffend en onnauwkeurig waren en dat de nutsvoorzieningen van het land binnen de kortste keren weer operationeel zouden zijn. Het bericht was terughoudend ten opzichte van eerdere propaganda uit Oekraïne, die voortdurend theatrale uitspraken over de naderende overwinning nodig heeft. Zolang ze doen alsof ze winnen, blijven er miljarden aan NAVO-dollars binnenstromen.

De Russische tactiek was in de eerste maanden van het conflict uitgesproken terughoudend, waarbij het Kremlin vooral precisieaanvallen op vitale middelen, zoals stroom, water en internet, vermeed. Dit is een afwijking van de traditionele militaire doctrine, die de VS volgden toen zij Irak binnenvielen en aan het begin van de oorlog grote delen van hun netwerkvoorzieningen decimeerden.

De Russische terugtrekking tot de linies in de Donbas-regio was een duidelijke aanwijzing dat hun strategie op het punt stond te veranderen en dat bredere aanvallen onvermijdelijk waren.

Nu worden de voorzieningen van het Oekraïense net systematisch vernietigd, en naar verluidt staan Oekraïners in grote steden als Kiev dagelijks huizenblokken lang in de rij om een paar schamele waterkannen te vullen met vers water uit de stadspompen.

Het gebrek aan toegang tot nutsvoorzieningen verandert de dynamiek van de oorlog drastisch.

Met de winter in aantocht zullen miljoenen burgers koude maanden tegemoet gaan zonder elektrische verwarming, licht of gemakkelijke toegang tot water en voedsel.

Het voorspelbare eindresultaat hiervan zal waarschijnlijk een vluchtelingenstroom naar Europa zijn. (Bron)

En terwijl nog maar een paar weken geleden de mainstream media iedereen opzweepten over mogelijke nucleaire aanvallen door Rusland,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: