Stralingsleed.nl:ㅤGezondheid in gevaar door straling van o.a. de mobiel

stralingsleednl:ㅤgezondheid-in-gevaar-door-straling-van-oa.-de-mobiel

11-11-22 06:56:00,

Peerreview onderzoeken bewijzen dat de straling van mobiele telefoons gevaarlijk is voor de gezondheid en voor een percentage mensen zelfs; levensgevaarlijk. Waarom?

De SAR-waarde
De stralingswaarde van je smartphone (de SAR-waarde genoemd) staat voor ‘specific absorption rate’. Tijdens het telefoneren met de mobiel, stralen de draadloze telefoons elektromagnetische straling (EMV), uit waardoor het lichaamsweefsel opwarmt.

EMV: niet zichtbaar, niet hoorbaar en niet te ruiken.

De SAR-waarde is een norm voor de energie die de elektromagnetische golven aan het lichaam mag geven. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de bovengrens vastgesteld op 2 watt per kilogram (W/kg) en de Internationale Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP), beschouwd de limiet van 2 W/kg dan óók als veilig.

Het Duitse departement voor stralingsbescherming daarentegen adviseert om geen mobieltjes met een SAR-waarde van boven de 0,6 W/kg te gebruiken!

Maar de Europese Commissie houdt vol dat er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs voor gezondheidsschade is, zolang de richtlijnen (de SAR-waarde van 2W/kg) niet wordt overschreden en dat is dan ook de norm.

Peer-reviewed onderzoeken

Het is dan wetenschappelijk wel niet bewezen dat de straling van mobiele telefoons (met de SAR-waarde van 2 W/kg), schadelijk is voor de gezondheid, maar in peer-review onderzoeken echter wél!

En peer-reviewed betekent dat het artikel kritisch nagekeken is door onafhankelijke vak-experts. Een peer-review artikel zorgt ervoor dat wat in het artikel staat veel meer is dan ‘ook maar gewoon een mening’. Als je ziet dat een artikel ‘peer-reviewed’ is kun je uitgaan van de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de informatie.

De SAR-waarde onder de 2W/kg ook link dus
De SAR-waarde is dus de straling dat een mobieltje afgeeft aan een lichaam. De straling van mobieltjes wordt door het menselijk lichaam namelijk opgenomen als energie en verwarmt het lichaam. Het is mogelijk dat er dan gezondheidsproblemen optreden zoals:
-oorsuizen en -piepen;
-een licht gevoel in het hoofd;
-hoofdpijn;
-druk op trommelvliezen.

Wanneer de persoon aan de hoeveelheid straling blootgesteld blíjft worden, komen er klachten bij als :
-duizeligheid;
-jeukende hoofdhuid;
-oorsuizen (non stop);
-concentratieproblemen;
-blijvend verkoudheids- of griepgevoel;
-slaapproblemen;
-zombiegedrag;
-futloosheid;
-spierkrampen;
-epileptische aanvallen.

 » Lees verder op Stralingsleed.nl

%d bloggers liken dit: