Redactionele aanbeveling: – GlobalResearch – The Zelensky-Bush War Rally

Door 

Caitlin Johnstone

GlobalResearch, 16 november 2022

CaitlinJohnstone.com 12 november 2022Regio: 

De manier waarop de VS  zijn proxy-oorlog in Oekraïne hebben uitgelokt en nu in stand houdt, is net zo ethisch als de invasie van Irak. Als mensen dit niet kunnen zien, komt dat omdat de propaganda rond de laatste oorlog nog niet uit de lucht is verdwenen.  

Oorlogsmisdadiger George W. Bush en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zullen woensdag verschijnen op een evenement in het George W. Bush Presidential Center, in samenwerking met de door de Amerikaanse overheid gefinancierde narratieve managementoperaties Freedom House en National Endowment for Democracy.

Het doel van de presentatie zal naar verluidt zijn om de volledig fictieve en denkbeeldige bezorgdheid aan te pakken dat de Republikeinen in het Congres de Amerikaanse proxy-oorlogsinspanningen in Oekraïne niet zullen blijven steunen.

CNN  meldde vorige week :

“De voormalige Amerikaanse president George W. Bush zal volgende week een openbaar gesprek voeren met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky met als doel te onderstrepen hoe belangrijk het is dat de VS doorgaan met het steunen van de oorlogsinspanningen van Oekraïne tegen Rusland.

Het evenement, dat zal plaatsvinden in Dallas en open is voor het publiek, komt voort uit vragen over de bereidheid van de Republikeinse Partij van de voormalige president om steun aan Oekraïne te behouden.

‘Oekraïne is de frontlinie in de strijd voor vrijheid en democratie. Het wordt op dit moment letterlijk aangevallen en het is van vitaal belang dat de Verenigde Staten de hulp bieden, militair en anderszins, om Oekraïne te helpen zichzelf te verdedigen’, vertelde David Kramer, de algemeen directeur voor mondiaal beleid van het George W. Bush Institute, aan CNN . ‘President Bush gelooft in steun aan Oekraïne.’ “

NIEUW: President George W. Bush, de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy en de Taiwanese president Tsai Ing-wen zullen op 16 november deelnemen aan het evenement van het Bush Institute over het bevorderen van vrijheid.

Meer van @kylieatwood @CNN : https://t.co/cGvBylur7G

– Presidentieel centrum George W. Bush (@TheBushCenter) 10 november 2022

Voor alle duidelijkheid: er is absoluut geen op de realiteit gebaseerde reden om aan te nemen dat de Republikeinen op zinvolle wijze zullen terugdeinzen voor volledige steun voor het bewapenen en assisteren van het Oekraïense leger. De proxy-oorlog heeft slechts een machteloze  minderheid van oppositie  in de partij en elk wetsvoorstel om het te financieren is aangenomen met  overweldigende tweeledige steun . Sommige “MAGA”-republikeinen  hebben beweerd  dat de financiering van de oorlog zou stoppen als de GOP de tussentijdse verkiezingen zou winnen, maar ze logen; er was  nooit de minste kans  dat dat zou gebeuren.

Zoals u zich misschien herinnert, haalde Bush eerder dit jaar de krantenkoppen en lachte hij met  zijn freudiaanse bekentenis  waarin hij Vladimir Poetin beschuldigde van het lanceren van “een volkomen ongerechtvaardigde en meedogenloze invasie van Irak – ik bedoel, van Oekraïne”. Het feit dat de president die een grootschalige grondinvasie lanceerde die de hele regio destabiliseerde en leidde tot de dood van  meer dan een miljoen mensen  , nu verhalend leiding geeft aan de huidige  agressief gepropageerde interventie van het Amerikaanse imperium,  zegt alles over de aard van deze oorlog.

Samen met Bush verschijnt ook de leider die het gezicht zal worden van de  volgende proxy-oorlog van het Amerikaanse imperium, Tsai Ing-wen uit Taiwan. CNN zegt:

“De president van Taiwan, Tsai Ing-wen, zal volgende week ook deelnemen aan het evenement. Ze zal een opgenomen boodschap afleveren, waarin ze naar verwachting zal onderstrepen dat de strijd voor vrijheid een wereldwijde uitdaging is.”

En zeker, waarom niet. Als je toestemming gaat geven voor oorlogvoering bij volmacht  tegen meerdere machten terwijl je imperium verwoed rondzwaait om de opkomst van een multipolaire wereld te voorkomen, kun je net zo goed tijd besparen en ze allemaal op hetzelfde kaartje promoten.

Voormalig president George W. Bush: “De beslissing van één man om een ​​volslagen ongerechtvaardigde en meedogenloze invasie van Irak te lanceren. Ik bedoel van Oekraïne.” pic.twitter.com/UMwNMwMnmX

— Sahil Kapur (@sahilkapur) 19 mei 2022

Veel mensen die de Amerikaanse proxy-oorlog in Oekraïne steunen, erkennen nu dat de oorlog in Irak een gruwelijke ramp was, maar Oekraïne is niet de goede oorlog, het is gewoon de huidige oorlog.

Westerse propaganda betekent dat mensen altijd tegen de laatste oorlog zijn, maar niet tegen de oorlog die momenteel wordt gepusht. De VS  die hun proxy-oorlog in Oekraïne uitlokken  en  in stand houden  , is net zo ethisch als hun invasie in Irak; het ziet er gewoon zo uit vanwege propaganda.

Alleen door de overvloedige hoeveelheden propaganda waarmee onze beschaving wordt bestookt, is dit niet meteen voor iedereen duidelijk. In de toekomst (ervan uitgaande dat we onszelf niet eerst vernietigen), zal de propaganda voldoende uit de lucht zijn verdwenen zodat mensen met duidelijkheid kunnen terugkijken op 2022 en opnieuw beseffen dat er tegen hen is gelogen.

Het is gemakkelijk om je te verzetten tegen de laatste oorlog. Het is moeilijk om ons te verzetten tegen de huidige oorlogen, aangezien de propagandamachine ze door onze strot duwt. Iedereen is anti-oorlog totdat de oorlogspropaganda begint.

*

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen hierboven. Volg ons op Instagram en Twitter en abonneer je op ons Telegram-kanaal. Voel je vrij om Global Research-artikelen opnieuw te plaatsen en op grote schaal te delen.

Het werk van Caitlin Johnstone wordt  volledig door lezers ondersteund , dus als je dit stuk leuk vond, overweeg dan om het te delen, haar te volgen op  Facebook ,  Twitter ,  Soundcloud  of  YouTube , of wat geld in haar fooienpot te gooien op  Ko-fi ,  Patreon  of  Paypal . Als je meer wilt lezen kun  je haar boeken kopen . De beste manier om er zeker van te zijn dat je de dingen ziet die ze publiceert, is je te abonneren op de mailinglijst op  haar website  of  op Substack, waarmee je een e-mailmelding ontvangt voor alles wat ze publiceert. Klik hier voor meer informatie over wie ze is, waar ze staat en wat ze probeert te doen met haar platform  . Alle werken zijn geschreven in samenwerking met haar Amerikaanse echtgenoot Tim Foley.

Uitgelichte afbeelding: 27 november 2003: president George W. Bush brengt een verrassingsbezoek aan de internationale luchthaven van Bagdad. Later tijdens zijn reis hield hij een Thanksgiving Day-toespraak voor Amerikaanse troepen in de eetgelegenheid van Bob Hope. (Amerikaanse luchtmacht, Reynaldo Ramon)De originele bron van dit artikel is 

CaitlinJohnstone.com

Copyright © Caitlin Johnstone , 

CaitlinJohnstone.com , 2022

%d bloggers liken dit: