Geen enkele mogelijkheid dat het MH17-vonnis iets anders zou kunnen zijn dan een anti-Rusland showproces: Analisten

geen-enkele-mogelijkheid-dat-het-mh17-vonnis-iets-anders-zou-kunnen-zijn-dan-een-anti-rusland-showproces:-analisten

18-11-22 03:04:00,

Den Haag heeft donderdag bij verstek twee Russische onderdanen en een Oekraïner tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor hun vermeende rol bij het neerhalen van een Malaysia Airlines-vliegtuig in de Donbass in 2014. Moskou hekelde de uitspraak en beschuldigde het hof ervan de beginselen van onpartijdige rechtspraak te schenden omwille van politiek opportunisme, bericht Samizdat.

De langverwachte uitspraak van Den Haag van donderdag over vlucht MH17 van Malaysia Airlines was een “uitgemaakte zaak” en de enige beslissing die van het hof kon worden verwacht, gezien de gepolitiseerde aard van het proces en de geopolitieke implicaties die op het spel staan, hebben internationale juridische deskundigen, IR-analisten en politieke commentatoren aan Sputnik verteld.

“De uitspraak van vandaag was een uitgemaakte zaak gezien de manier waarop het onderzoek is gevoerd, om Russische getuigenissen uit te sluiten en zonder te eisen dat de VS de inlichtingen van satellieten zouden delen die zij kort na de gebeurtenis zeiden te bezitten,” zei Gilbert Doctorow, analist internationale betrekkingen en specialist Russische zaken.

Doctorow noemde het MH17 incident een “klassiek geval van ‘valse vlag’ operaties” door Kiev met als doel de Westerse druk tegen Moskou op te voeren, en wees erop dat in tegenstelling tot de WO3 schrik van deze week waarbij een Oekraïense luchtverdedigingsraket op Pools grondgebied viel – wat Kiev onmiddellijk aan Rusland toeschreef maar het Westen verrassend in twijfel trok – de VS en haar bondgenoten in 2014 niet ingrepen bij MH17 om de Oekraïense beweringen neer te slaan.

“Bij MH17 wezen de VS minuten na de crash met de vinger naar Rusland, maar dat was toen slechts een propagandaspelletje in de informatie-oorlogen dat tot doel had Europa mee te krijgen voor strenge sancties tegen Rusland. Maar toen de raket gisteren Polen trof, zeiden eerst de Poolse president en vervolgens Joe Biden binnen enkele uren dat er weliswaar een gedegen onderzoek nodig was, maar dat de beschikbare inlichtingen over de baan van de raket uitsloten dat deze vanuit Rusland was afgevuurd. Waarom deze heel andere ontwikkeling van de zaak? Omdat er nu een proxy-oorlog gaande is en de VS/NAVO geen escalatie tot een kernoorlog wilden door een vals vlagverhaal door te drukken,” suggereerde de waarnemer.

Politiek commentator en auteur Joe Quinn onderschreef Doctorow’s karakterisering van het vonnis als een “uitgemaakte zaak”,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: