NachDenkSeiten:ㅤ “Het volk wordt alleen maar gek gemaakt” – Alsof

nachdenkseiten:ㅤ-“het-volk-wordt-alleen-maar-gek-gemaakt”-–-alsof

18-11-22 08: 13: 00,

Cash is king. Een mooie, ouderwets klinkende zin klinkt in je oren. Als je in het dagelijks leven om je heen kijkt, als het om betalen gaat, gebeurt dat niet alleen met munten en biljetten, maar ook met kaarten, creditcards, girokaarten, Master, zilver, goud, platina – heel gemakkelijk, heel handig. Steeds meer. Maar digitaal heeft zijn valkuilen. Een paar flarden van woorden uit een bankgesprek wekten bij mij de twijfel of de burgers niet geleidelijk hun soevereiniteit en zakelijke onafhankelijkheid zullen verliezen als in onze door geld overspoelde, realtime gecontroleerde prestatiemaatschappij – ook in geldzaken – op een dag alleen nog maar digitaal wordt gewerkt, bepaalde betaalmiddelen worden voorgeschreven en daarmee meer geld wordt verdiend, waarbij de belangen van de burgers en hun eventuele bezwaren buiten beschouwing worden gelaten. Een gezond wantrouwen van de verantwoordelijke burgers is op zijn plaats, en het vasthouden aan good old cash naast andere vormen van betaling is niet ouderwets, maar noodzakelijk om te overleven en waardig. Een commentaar door Frank Blenz.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: