NachDenkSeiten:ㅤEindelijk “meer economische deskundigheid” – tegelijkertijd in Berlijn en Kiev

nachdenkseiten:ㅤeindelijk-“meer-economische-deskundigheid”-–-tegelijkertijd-in-berlijn-en-kiev

18-11-22 01: 15: 00,

“Vermogensbeheerder” BlackRock krijgt nog meer invloed in de Oekraïne-oorlog.
Nu komt er eindelijk “meer economische expertise” in het Duitse Ministerie van Economische Zaken, jubelde de Zeitung für Deutschland. Dat was dringend nodig, want de groene minister van Economie en Milieu, Habeck, en zijn ministerie leken niet “erg goed thuis in verschillende belangrijke economische kwesties”, aldus de FAZ. Door Werner Rügemer.

BlackRock-manager leidt beleidsafdeling in Ministerie van Economische Zaken

Daar komt hopelijk verandering in nu Elga Bartsch het hoofd wordt van Robert Habecks beleidsafdeling “Economisch Beleid”. De econoom werkte immers lange tijd als Europees hoofdeconoom van Morgan Stanley. En bovenal, zo prees het Amerikaanse Capital Postille, had Bartsch laatstelijk de afdeling voor economisch en marktonderzoek bij de vermogensbeheerder BlackRock geleid.[1]

Er is dus geen behoefte aan een BlackRock-lobbyist als Friedrich Merz, die geacht wordt op een slinkse manier en zo heimelijk mogelijk invloed voor zijn cliënt uit te oefenen – nee,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: