Tucker Carlson: “Zelensky liegt om ons de oorlog in te slepen”

tucker-carlson:-“zelensky-liegt-om-ons-de-oorlog-in-te-slepen”

18-11-22 10:01:00,

Fox News Tucker Carlson haalt hard uit naar de Oekraïense president Volodomyr Zelensky nadat hij volhield dat de raket die in Polen is neergestort Russisch was. Volgens Carlson liegt Zelensky opzettelijk in een poging een grootschalige oorlog te beginnen.

Op woensdag kwamen verschillende hoge NAVO-leiders naar buiten om te zeggen dat de raket die dinsdag neerstortte op een Poolse boerderij bij de Oekraïense grens een Oekraïense luchtdoelraket was. Aanvankelijk beweerden met name Poolse, Baltische en Oekraïense leiders dat het een Russische raket was en dat Rusland nu de NAVO had aangevallen.

Een van hen was de Oekraïense president Volodomyr Zelensky, die bleef ontkennen dat het om een Oekraïense luchtdoelraket ging en beweerde “Russische sporen” te hebben om met de Navo te delen.

De uitgesproken commentator Tucker Carlson van Fox News trekt nu de samenwerking van de VS met de Oekraïnse president in twijfel en stelt dat Zelensky opzettelijk liegt om de VS bij de oorlog te betrekken.

“Zelensky bleef liegen op televisie. Als je een land leidt waar een vrije pers verboden is, zoals in Oekraïne, begrijp je misschien niet dat de rest van de wereld niet gedwongen kan worden te geloven wat je zegt, je kunt ze niet allemaal in de gevangenis gooien,” zegt Carlson, en gaat verder:

“Dus zei hij dat wat u weet niet waar is. Citaat: “Het lijdt geen twijfel dat dit niet onze raket was. Ik denk dat het een Russische raket was, gebaseerd op onze militaire inlichtingen.” Nogmaals: dat is niet alleen onwaar, maar zelfs een leugen die dreigt miljoenen Amerikanen te doden.”

Tucker Carlson vraagt zich nu af of het niet tijd is om “te stoppen met het steunen van deze man” nu hij “opzettelijk liegt om ons in een oorlog te slepen”.

Volgens RT heeft Zelensky echter enkele wijzigingen moeten aanbrengen in zijn bewering dat hij “overtuigd” is dat het niet een Oekraïense luchtdoelraket was die in Polen insloeg, maar “Russisch terrorisme” dat nu de “gemeenschappelijke veiligheid van de NAVO” bedreigt.

“Ik weet niet wat er deze keer is gebeurd. We weten het niet 100 procent. Maar ik weet zeker dat er een Russische raket was en ik weet zeker dat wij luchtdoelraketten hebben afgevuurd,” zei Zelenskyj donderdag tijdens een paneldiscussie met het Bloomberg New Economy forum.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: