Video’s – “Oekraïners in stukken geslagen”: De Russen hebben het Oekraïense vestingwerk “Basin” veroverd, Novoselivske teruggenomen en Opitne ontruimd

video’s-–-“oekrainers-in-stukken-geslagen”:-de-russen-hebben-het-oekraiense-vestingwerk-“basin”-veroverd,-novoselivske-teruggenomen-en-opitne-ontruimd

18-11-22 05:09:00,

In Donbass wordt een aanhoudende Oekraïense terugtocht opgetekend nu Russische troepen het Oekraïense strategische fort “Basin” in de Nevelskoye regio van Donetsk hebben veroverd, Opitne hebben “ontruimd” en Novoselivske in Lugansk hebben heroverd, bericht Warnews24/7.

De tijd tikt nu af voor Avdeeka.

Gezien de Russische vooruitgang in deze richting wordt aangenomen dat de aanval op Avdiivka, dat nog steeds door het Oekraïense leger wordt gecontroleerd, sterk zal worden vereenvoudigd.

Op dit moment kan het Russische leger vanuit het zuiden aanvallen, waardoor de Oekraïense troepen die Avdiivka verdedigen, aanzienlijk versnipperd raken.

Tegelijkertijd snijden de Russen de belangrijkste aanvoerroute voor de Oekraïners af.

Volgens berichten trokken Russische troepen het westelijke deel van de nederzetting Vodyanoye binnen en rukten op naar Nevelskoye.

In het gebied werd zeer hevig gevochten. De Oekraïners lanceerden verschillende Javelin antitankraketten.

Bekijk videobeelden van de gevechten in het gebied:

Russische militaire bronnen melden:

“De strijdkrachten van de 100e Brigade ontwikkelden een offensief in de richting van de nederzetting Nevelskoye en veroverden snel een belangrijk vestingwerk van het Oekraïense leger.”

Tijdens offensieve operaties veroverden de Donetsk-troepen het gebied “Basin”, het grootste Oekraïense versterkte gebied in de buurt van het nederzettingengebied Nevelskoe.”

De verovering van deze versterking stelt de Russische troepen in staat de Oekraïense aanvoerroute naar Pervomaisky onder artillerievuur te houden.

Een verdere bezetting van Nevelskoye betekent dat de Oekraïense aanvoerroute van Krasnogorovka naar Nevelskoye en Avdeevka wordt afgesneden.

Russische media toonden beelden van de aanval op het Oekraïense bolwerk “Basin” in de regio Nevelskoye, ten noordoosten van Donetsk.

Soldaten van de 100e brigade van de Volksmilitie deden verslag van de operatie:

“We hebben het met sluwheid aangepakt, er waren drie groepen bij betrokken. De eerste groep ging naar binnen en we raakten hen in de boszone. Dat wil zeggen, hun vitale activiteit werd onmiddellijk onderbroken.

De hoofdgroep ging in noordelijke richting, rechtstreeks naar het versterkte gebied. De derde groep volgde,” zei een officier met de roepnaam Chuck.

Video: De intocht van Russische troepen in het gebied

Video: Russische artillerie actief in het gebied

Het Russische leger heeft volledige controle over het dorp Opitne

Het dorp Opitne,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: