50% van het Oekraïense energiesysteem vernietigd: 12 Brigades vast in Kherson – VS: Evacueer steden

50%-van-het-oekraiense-energiesysteem-vernietigd:-12-brigades-vast-in-kherson-–-vs:-evacueer-steden

19-11-22 02:09:00,

De Oekraïense premier Denys Shmygal heeft verklaard dat bijna 50% van het Oekraïense energiesysteem buiten werking is en dat dit cijfer door de laatste Russische bombardementen naar verwachting nog zal toenemen, bericht Warnews24/7.

Ukrenergo meldde dat alleen al op 15 november 15 elektriciteitscentrales beschadigd waren en 1000 km hoogspanningslijnen niet werkten. De infrastructuur die nodig is voor de transmissie van elektriciteit van het westen naar het oosten is beschadigd.

Volgens de Oekraïense premier heeft Oekraïne in deze omstandigheden extra steun nodig van Europese partners in de energiesector, de levering van extra apparatuur en extra financiële middelen.

Elektriciteitscentrales, thermische centrales en waterkrachtcentrales zijn vernietigd.

Volgens het hoofd van de Oekraïense regering houden de Russische raketaanvallen op de kritieke infrastructuur van Oekraïne niet op.

Volgens informatie van de Oekraïense minister van Energie Galushenko lanceerde Rusland alleen al op 15 november ongeveer 100 raketten op Oekraïense steden, wat een van de meest verwoestende aanvallen op het energiesysteem van het land was sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie. Een tweede golf van 50 raketten volgde.

In Odessa there is no light for the third day, and in Lvov everything is fine — electricity from Odessa is redirected to Western Ukraine

On the photo of Lvov street. There are no problems with the light there..That is one of the main reason for protests in Odessa pic.twitter.com/sDKdfJGGCL

— AZ 🛰🌏🌍🌎 (@AZgeopolitics) November 18, 2022

Wat is de periode van herstel van het energiesysteem?

Bij een black-out in heel Oekraïne heeft het energiesysteem drie tot tien dagen nodig om te herstellen. Dat meldt de directeur van het Oekraïense Energieonderzoekscentrum Oleksandr Kharchenko.

“Volgens onze berekeningen duurt het bij een black-out volgens het gunstige scenario drie dagen en volgens het negatieve scenario zeven tot tien dagen om het systeem te herstellen,” zei hij.

Kharchenko merkte op dat het Oekraïense energiesysteem zich na de aanvallen van 15 november probeert te stabiliseren, hoewel de situatie moeilijk blijft.

Amerikanen: Catastrofale gevolgen – Oekraïne zal hulp van het Westen nodig hebben

De Oekraïense autoriteiten hebben zich tot de Verenigde Staten en enkele EU-landen gewend voor hulp bij het herstellen van de energievoorziening na de raketaanvallen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: