Gastpost: Het behoud van het presidentschap: JFK en het militair-industrieel complex [door Anton Chaitkin]

gastpost:-het-behoud-van-het-presidentschap:-jfk-en-het-militair-industrieel-complex-[door-anton-chaitkin]

18-11-22 11: 23: 00,

In 2017 publiceerde mijn vriend en mentor Anton Chaitkin het volgende verslag dat ik vandaag even relevant en belangrijk vond als het ooit was. Nu we langzaam de datum van de plechtige verjaardag van de executie van John F Kennedy naderen, leek het me het meest opportuun om Anton’s krachtige essay hier in zijn geheel te publiceren. Ik hoop dat figuren binnen de echte republikeinse partij en misschien zelfs een paar democraten deze lessen ter harte nemen. -Matthew Ehret

De Anglo-Amerikaanse oligarchie begon een coup tegen president Donald Trump na zijn verrassende 2016 verkiezing en die maar weinig mensen goed begrepen.

Ze waren in een paniek om zijn aangekondigde doelen van partnerschap met Rusland, het einde van permanente oorlog, het ongedaan maken van roofzuchtige vrijhandel en de terugkeer van Glass Steagall om de macht van Wall Street te breken, te blokkeren. De paniek veranderde in een razernij over de Russische hoek, toen bleek dat Trump had samengewerkt met strategische adviseurs die bereid waren om de Verenigde Staten terug te brengen naar hun traditionele steun voor nationale soevereiniteit, en de door de presidenten Bush en Obama nagestreefde waanzin van regimeverandering te laten vallen.

We hebben dit soort coup d’etat eerder gezien, tegen de uitstekende nationalistische Amerikaanse president van de tweede helft van de 20e eeuw, John F. Kennedy. Sindsdien leven we in de schaduw van die staatsgreep.

Misschien werpt dat een nieuw licht op die gebeurtenissen en vooral op wat Kennedy er zelf van begreep.

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: