Gastpost: The Coup, Then and Now – The Enemies of Humanity Try to Give Trump the JFK Treatment [door Anton Chaitkin]

gastpost:-the-coup,-then-and-now-–-the-enemies-of-humanity-try-to-give-trump-the-jfk-treatment-[door-anton-chaitkin]

18-11-22 11: 23: 00,

In 2017 publiceerde mijn vriend Anton Chaitkin het volgende verslag dat ik vandaag even relevant en belangrijk vond als het ooit was. Nu we langzaam de datum van de plechtige verjaardag van de executie van John F Kennedy naderen, leek het me het meest opportuun om Antons krachtige essay hier integraal te publiceren. Ik hoop dat figuren binnen de echte republikeinse partij en misschien zelfs een paar democraten deze lessen ter harte nemen. -Matthew Ehret

De Anglo-Amerikaanse oligarchie begon een coup tegen president Donald Trump na zijn verrassingsverkiezing 2016. Ze waren in paniek om zijn aangekondigde doelen van partnerschap met Rusland, het einde van permanente oorlog, het ongedaan maken van roofzuchtige vrijhandel en de terugkeer van Glass Steagall om de macht van Wall Street te breken, te blokkeren. De paniek veranderde in een razernij over de Russische hoek, toen bleek dat Trump had samengewerkt met strategische adviseurs die bereid waren de Verenigde Staten terug te brengen naar hun traditionele steun voor nationale soevereiniteit, en de door de presidenten Bush en Obama nagestreefde waanzin van regimeverandering te laten vallen.

We hebben dit soort coup d’etat eerder gezien, tegen de uitstekende nationalistische Amerikaanse president van de tweede helft van de 20e eeuw, John F. Kennedy. Sindsdien leven we in de schaduw van die staatsgreep.

Misschien dat een nieuw licht op die gebeurtenissen en, belangrijker nog, op wat Kennedy er zelf van begreep, ons kan helpen onze weg te vinden naar gezond verstand en overleven.

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: