NachDenkSeiten:ㅤ “Latin America United” – Nieuwe impulsen voor regionale integratie

nachdenkseiten:ㅤ-“latin-america-united”-–-nieuwe-impulsen-voor-regionale-integratie

19-11-22 01: 00: 00,

Trend om progressieve regeringen in Latijns-Amerika te kiezen, te gebruiken als momentum om Unasur nieuw leven in te blazen. Ontwikkelingsprojecten en meer internationaal gewicht gezocht. Meer dan 100 deelnemers van de Puebla-groep hebben in de slotakte van hun achtste bijeenkomst in Santa Marta, Colombia, hun visie op een naar elkaar toegroeiend Latijns-Amerika gepresenteerd. De vergadering vond plaats op 10. en 11. November onder het motto “De regio verenigd voor verandering”. Door David Keck

De Puebla-groep, een forum van linkse politici, probeert het politieke discours in de regio te beïnvloeden en progressieve projecten te bevorderen. De groep telt talrijke voormalige politieke ambtsdragers, waaronder zeven voormalige presidenten, alsmede huidige congresleden en leiders van internationale organisaties.

Een centraal punt van zorg van de groep is de heropleving of heroprichting van Unasur (Unie van Zuidamerikaanse Naties). Unasur werd oorspronkelijk opgericht 2008 als een organisatie voor de integratie van Zuid-Amerikaanse landen. Als gevolg van interne geschillen over de oriëntatie zijn verschillende rechtsgeoriënteerde staten 2019 vertrokken en hebben als tegenproject Prosur (Forum voor vooruitgang en integratie van Zuid-Amerika) opgericht.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: