NachDenkSeiten:ㅤDe wereldbeker en de moraal van de farizeeërs

nachdenkseiten:ㅤde-wereldbeker-en-de-moraal-van-de-farizeeers

19-11-22 10: 45: 00,

Er zijn duidelijke schendingen van de mensenrechten in Qatar in verband met de behandeling van buitenlandse werknemers. Daarover bestaat in principe geen twijfel. Wie echter een meer gedifferentieerde kijk op dit probleem heeft, krijgt onmiddellijk de verdenking te horen dat de mensenrechten voor hen kennelijk niet belangrijk zijn. En dit is precies wat ik de “moraal van de Farizeeën” noem, en ik zal in het volgende proberen uit te leggen waarom. Door Jürgen Hübschen.

Kort historisch overzicht

Het wereldkampioenschap voetbal 2022 werd in het jaar 2010 toegekend aan Qatar. Tegelijkertijd kreeg Moskou de Wereldbeker 2018. Naar mijn mening heeft de FIFA nooit op een begrijpelijke en overtuigende manier uitgelegd waarom de beslissing over de gastlanden voor twee wereldkampioenschappen tegelijkertijd werd genomen.

Dit wereldkampioenschap is echter niet het eerste mondiale sportevenement dat in Qatar wordt gehouden. Een paar voorbeelden: 2015 het wereldkampioenschap handbal werd gehouden in Qatar, 2019 het wereldkampioenschap atletiek, en 2021 voor het eerst werd een Formule 1-race gehouden in Qatar,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: