Videobewijs bevestigt massale executie van Russische krijgsgevangenen door Kiev-troepen in Makeeva

videobewijs-bevestigt-massale-executie-van-russische-krijgsgevangenen-door-kiev-troepen-in-makeeva

19-11-22 12:10:00,

Er is een nieuw videobewijs online verschenen waarop de massale executie van gevangen genomen ongewapende Russische soldaten door de troepen van Kiev te zien is.

Het Russische ministerie van Defensie zei dat deze situatie “de gruwelijke aard bevestigt van het huidige regime in Kiev onder leiding van Zelensky en degenen die hem beschermen en steunen,” bericht Southfront.org.

Een screenshot van de video

“Niemand zal erin slagen de opzettelijke en methodische moord door de gedegenereerden van de Oekraïense strijdkrachten door middel van directe hoofdschoten op 10 geïmmobiliseerde Russische militairen voor te stellen als een ’tragische uitzondering’ te midden van de zogenaamde volledige naleving van de rechten van krijgsgevangenen door het regime in Kiev.

Terwijl de Oekraïense militairen, die zich deze week hebben overgegeven, worden vastgehouden in overeenstemming met alle vereisten van het Verdrag van Genève betreffende de behandeling van krijgsgevangenen.

De brute moord op de Russische militairen is niet de eerste, noch de enige oorlogsmisdaad. Dit is een gangbare praktijk in de Oekraïense strijdkrachten, die actief wordt gesteund door het regime in Kiev en regelrecht wordt genegeerd door zijn westerse beschermheren.

Maar Zelensky en zijn handlangers zullen gedwongen worden terecht te staan voor de rechtbank van de geschiedenis, volkeren van Rusland en Oekraïne, voor iedereen, en voor elke gemartelde en vermoorde gevangene,” zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring via haar officiële Telegram-kanaal.

Volgens de beschikbare gegevens vond de oorlogsmisdaad plaats in het gebied van Makeevka. Ten minste 11 gevangengenomen Russische militairen werden daar gedood.

De hele zaak toont de omvang en onmenselijkheid van de pro-Kiev propaganda. Eerst publiceerden Oekraïense media een video waarop de gedode Russische militairen in een rij liggen. Vervolgens probeerde de Oekraïense propaganda deze zaak te rechtvaardigen door te beweren dat zij “tijdens gevechten” waren gedood.

Een andere video die van Oekraïense zijde is vrijgegeven, toont echter duidelijk dat juist deze Russische militairen levend gevangen zijn genomen door Kievse troepen. De video laat zien dat sommige van de omsingelde Russische soldaten waarschijnlijk hun leven duur probeerden te verkopen. Zo raakte ten minste één van de Kievse troepen gewond. De Oekraïense strijdkrachten besloten hiervoor wraak te nemen op alle krijgsgevangenen, door ongewapende mensen ter plaatse te vermoorden.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: