NachDenkSeiten:ㅤ Stemmen uit Latijns-Amerika: De nieuwe wereld vanuit het perspectief van de VS

nachdenkseiten:ㅤ-stemmen-uit-latijns-amerika:-de-nieuwe-wereld-vanuit-het-perspectief-van-de-vs

20-11-22 01: 00,

Uit de “Nationale Veiligheidsstrategie 2022” blijkt dat de VS zich nog meer wil mengen in de interne aangelegenheden van Latijns-Amerikaanse landen.
Het Witte Huis heeft onlangs het langverwachte document (Nationale Veiligheidsstrategie, NSS) vrijgegeven dat als leidraad zal dienen voor het buitenlands beleid van de regering van Joe Biden. Dit soort verslagen is verplicht sinds 1987 om het Congres te voorzien van de visie van de uitvoerende macht op de kwesties die van invloed zijn op de nationale veiligheid van het land. De NSS is bedoeld om de aandacht te vestigen op de veranderende uitdagingen waarmee de VS internationaal worden geconfronteerd – een bijzonder relevante kwestie in de context van de huidige ineenstorting van de naoorlogse wereldorde – en de middelen die beschikbaar zijn om deze aan te pakken. Door Atilio Boron

Het verslag moet ingaan op de nationale belangen die op het spel staan, de verplichtingen tegenover bondgenoten en bevriende regeringen, en de strategie om de nationale veiligheid (en de veiligheid van burgers, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: