NachDenkSeiten:ㅤPraise of secularism – Why the state itself should be godless

nachdenkseiten:ㅤpraise-of-secularism-–-why-the-state-itself-should-be-godless

20-11-22 10: 45: 00,

In haar boek “Lob des Laizismus”, dat onlangs in het Duits werd vertaald, maakt de Franse auteur Caroline Fourest zich zorgen over onze moeizaam verworven vrijheid van geweten en geloof. Haar pleidooi: We moeten onze vrije samenleving verdedigen tegen elke vorm van religieuze aanmatiging. Door Helmut Ortner.

Deze bijdrage is ook beschikbaar als audiopodcast.

Podcast: Play in new window | Download

Laten we hier beginnen. Er is nog steeds een overvloed aan anachronistische wetten en subsidies, bijvoorbeeld in de afschuwelijke overheidsfinanciering van kerkelijke congressen of de vervanging van staatsbetalingen aan de kerken, de financiering van theologische faculteiten aan staatsuniversiteiten tot aan kerkelijke redacties in Duitse staatsradiostations. Er zal weinig veranderen in de nabije toekomst. De kerkelijke lobby en de trouw van politici aan de kerk zijn te sterk. Toch is er een duidelijk grondwettelijk mandaat in Duitsland om een einde te maken aan de medeplichtigheid van kerk en staat.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: