Oorlogsvoorbereidingen in heel Duitsland: Ombouwen van ondergrondse faciliteiten tot schuilplaatsen – Verzamelen van water, blikvoedsel en kaarsen

oorlogsvoorbereidingen-in-heel-duitsland:-ombouwen-van-ondergrondse-faciliteiten-tot-schuilplaatsen-–-verzamelen-van-water,-blikvoedsel-en-kaarsen

20-11-22 03:58:00,

De autoriteiten van het land hebben voor de derde keer op rij Duitse burgers gewaarschuwd. De civiele bescherming van het land heeft “alarm geslagen” en vraagt de burgers om “water, blikvoedsel en kaarsen te verzamelen” en merkt op dat ondergrondse voorzieningen worden omgebouwd tot schuilplaatsen. Dit verklaarde het hoofd van het agentschap, Ralph Tissler, tegenover Welt, schrijft Warnews24/7.

De officiële reden is grootschalige stroomonderbrekingen vanaf begin 2023. Maar het zou, op basis van andere waarschuwingen, een voorwendsel kunnen zijn voor andere, slechtere ontwikkelingen…

Bovendien is zijn verwijzing naar de schuilbunkers van het land verontrustend, wat duidt op voorbereidingen voor een oorlogszuchtige inzet.

Ralph Teasler vroeg degenen die daartoe in staat zijn hun generatoren stand-by te houden, zodat het telefoonnet niet wordt verstoord, en hij verwees ook naar de oorlogsschuilkelders.

Hij zei dat hij in zijn eigen huis al water heeft opgeslagen, evenals vele dozen met conserven, genoeg voor 10 dagen.

Hij voegde eraan toe dat men naast voorraden vooral een radio op batterijen en kaarsen nodig heeft, evenals de belangrijkste persoonlijke documenten die in geval van nood beschikbaar zijn.

De staat en bedrijven, die grotendeels in handen zijn van de particuliere sector, moeten nauwer samenwerken, aldus het hoofd van het Federaal Agentschap voor Civiele Bescherming.

Hij zei bijvoorbeeld dat het noodzakelijk is om faciliteiten te beschermen tegen stroomuitval met noodgeneratoren. Als de stroomvoorziening voor langere tijd wordt onderbroken, wordt het vaste netwerk eveneens onderbroken en kan men dus op een gegeven moment zijn mobiele telefoon niet meer opladen.

Maar voordat het zover is, kan het hele telefoonnetwerk uitvallen omdat de zendantennes elektriciteit nodig hebben – die niet langer beschikbaar zal zijn.

“Dan zijn mensen niet meer bereikbaar”, maakte Tissler duidelijk.

“We moeten ervan uitgaan dat er in de winter stroomonderbrekingen zullen zijn,” aldus Tissler – niet alleen door een gebrek aan stroom, maar ook door gerichte, tijdelijke uitschakelingen door exploitanten om de netten te beschermen en een algemene black-out te voorkomen.

“Dit risico neemt toe vanaf januari en februari, dus we gaan ervan uit dat er vanaf dan op sommige plaatsen gedurende een bepaalde periode stroomonderbrekingen zullen zijn”, aldus het hoofd van de civiele bescherming in Duitsland.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: