Poetin’s Moker

poetin’s-moker

20-11-22 02:44:00, Generaal Poetin Olieverfschilderij Portret op Canvas/Etsy.com “De Oekraïners zijn er slecht aan toe… Het zal niet lang duren voordat de Oekraïners zonder voedsel komen te zitten. Het zal niet lang duren voordat ze bevriezen… Ze hebben alles gedaan wat we redelijkerwijs van hen kunnen verwachten. Het is tijd om te onderhandelen…. voordat het offensief begint, want als het eenmaal begint, is er geen discussie meer mogelijk tussen Moskou en Kiev totdat het tot tevredenheid van de Russen voorbij is.” – Kolonel Douglas MacGregor, “War in Ukraine; Quiet Before the Storm”, 15 minuten tijdstip.

“Strikt genomen zijn we nog niets begonnen.” – Russische president Vladimir Poetin

De niet aflatende aanvallen op het Oekraïense elektriciteitsnet, brandstofopslagplaatsen, spoorwegknooppunten en commando- en controlecentra markeren het begin van een tweede en dodelijker fase van de oorlog. Het hogere tempo van de hoge precisie lange afstand raketaanvallen suggereert dat Moskou de basis legt voor een groot winteroffensief dat zal worden gelanceerd zodra de 300.000 Russische reservisten zich bij hun formaties in Oost-Oekraïne hebben gevoegd. De weigering van Kiev om te onderhandelen over een regeling die tegemoetkomt aan de belangrijkste Russische veiligheidskwesties, heeft de Russische president Vladimir Poetin geen andere keuze gelaten dan de Oekraïense strijdkrachten op het slagveld te verslaan en een regeling op te leggen door middel van wapengeweld. Het op handen zijnde winteroffensief is bedoeld om Rusland de knock-out te geven die het nodig heeft om zijn strategische doelen te bereiken en de oorlog snel te beëindigen. Dit komt van Reuters:

Russische raketaanvallen hebben bijna de helft van het Oekraïense energiesysteem lamgelegd, zei de regering vrijdag, en de autoriteiten in de hoofdstad Kiev waarschuwden dat de stad te maken kan krijgen met een “volledige afsluiting” van het elektriciteitsnet terwijl de winter begint.

Met dalende temperaturen en de eerste sneeuw in Kiev waren ambtenaren bezig de stroomvoorziening in het hele land te herstellen na een van de zwaarste bombardementen op de Oekraïense civiele infrastructuur in negen maanden oorlog.

Volgens de Verenigde Naties dreigen de tekorten aan elektriciteit en water in Oekraïne deze winter een humanitaire ramp te worden.

“Helaas blijft Rusland raketaanvallen uitvoeren op de civiele en kritieke infrastructuur van Oekraïne. Bijna de helft van ons energiesysteem is uitgeschakeld”,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: