EU-hoofddiplomaat Borrell: Meer dan 17 graden in huis is een “misdaad tegen EU-waarden”

eu-hoofddiplomaat-borrell:-meer-dan-17-graden-in-huis-is-een-“misdaad-tegen-eu-waarden”

21-11-22 07:31:00,

Sancties tegen Rusland, energiecrisis, inflatie. De koude winter staat voor de deur. Voor EU-hoofddiplomaat Josep Borrell (75) kan het niet koud genoeg zijn. Nu is het tijd om te bewijzen dat we bereid zijn te sterven voor de idealen van de democratie, schrijft Exxpress.at.

Borrell heeft de temperatuur in flats van meer dan 17 graden Celsius een “misdaad tegen de Europese waarden” genoemd. Hij zou hebben gezegd: “We staan voor de keuze tussen vrijheid en comfort. We hebben er veel over gesproken dat we bereid zijn te sterven voor de idealen van de democratie, nu is het tijd om dat te bewijzen.”

Josep Borrell called the temperature in apartments above +17° a crime against European values!

“We are faced with a choice between freedom and comfort. We have talked a lot about being willing to die for the ideals of democracy, it’s time to prove it.” pic.twitter.com/HekPgNneNH

— Geo_monitor (@colonelhomsi) November 19, 2022

Europa is een tuin, de rest van de wereld is een jungle

Over het algemeen staat Borrell niet bekend om zijn fijne aanpak. Enkele weken geleden heeft de hoofddiplomaat van de Europese Unie opnieuw voor opschudding gezorgd. Tijdens een evenement van de Europese diplomatieke academie in Brugge vergeleek Borrell Europa met een tuin, terwijl de rest van de wereld een jungle was.

Geen muur of hek ter wereld zal de tuin beschermen. De jungle groeit te snel en de muur zal daarom nooit hoog genoeg zijn. De Europeanen moeten dus de jungle in. “Anders zal de rest van de wereld ons op andere manieren en met andere middelen binnenvallen.” – Critici beschuldigden hem van kolonialisme en zeiden dat de woorden klonken alsof ze uit de 18e of 19e eeuw kwamen.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven. EUROPESE UNIE DOSSIER

De geloofwaardigheid van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ligt in ruïnes nadat de banden van de rechters met Soros aan het licht zijn gekomen

Lees meer over:  » Lees verder

%d bloggers liken dit: