In afwachting van de bevrijding: Een verslag van het front en een waarschuwing

in-afwachting-van-de-bevrijding:-een-verslag-van-het-front-en-een-waarschuwing

21-11-22 08:31:00,

Als u dramatisch nieuws en foto’s verwacht uit de Donbass, waar Russische geallieerde troepen langzaam maar onverbiddelijk oprukken, en elke week duizenden nazi’s van alle westerse nationaliteiten en tientallen van hun militaire voertuigen en bergen van hun uitrusting vernietigen, terwijl ze steden en dorpen bevrijden (dit alles ongemeld door de westerse media), sorry. Dit is een verhaal van het thuisfront. Het is een menselijk verhaal. Ik hoop dat het u allemaal duidelijk wordt, schrijft Batiushka.

Het gaat over een klein stadje ten zuiden van Kiev. Twee jaar geleden kochten Oekraïense (hoewel ze Russen zijn, wat hen betreft) familieleden, een echtpaar met twee volwassen kinderen, daar een gloednieuw huis. Ik ben er geweest en heb er gelogeerd. Vorig jaar. Ik ken het goed en de weg van daar naar het centrum van Kiev. Ik zou u er nu heen kunnen brengen.

Allereerst sneeuwt het daar. Foto’s die ik kreeg toegestuurd laten dat zien. De lange nazomer is echt voorbij. En de Russen hebben besloten dezelfde tactiek te gebruiken als de Amerikanen in Servië: raketten afvuren op de energie-infrastructuur. Dank u, VS, voor uw voorbeeld van hoe oorlog te voeren.

De Oekraïense munt, de hryvnia, is met 30% gedaald ten opzichte van de dollar, pond en de euro. Alles wat wordt ingevoerd is minstens zoveel duurder geworden. Veel dingen zelfs met 100%. Dat is vergelijkbaar met de situatie in West-Europa, waar ik nu woon. Daar komt bij dat wat je vroeger uit Rusland haalde, nu vanwege “sancties” niet meer te krijgen is.

Alleen is dat in Oekraïne tegen de achtergrond van de failliete economie die door de VS/het VK/de EU met miljarden dollars per maand wordt overeind gehouden. Hoe wilt u leven in een land waar het BBP dit jaar met 40% is gedaald? En er is geen teken van enige verandering in de toekomst, althans niet totdat het regime in Kiev instort, Zelensky vanaf het dak van de Amerikaanse ambassade per helikopter naar Miami vertrekt (herinnert u zich Saigon?), nazi’s zich vastklampen aan de buitenkant van Amerikaanse vliegtuigen die opstijgen van Borispol Airport (herinnert u zich Kabul?), andere fanatieke nationalisten naar Polen vertrekken (sommigen hebben dat al gedaan), en Rusland het hele land bevrijdt, zoals nu noodzakelijk en onvermijdelijk lijkt.

De vastgoedprijzen in het centrum van Kiev zijn gedaald.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: