NachDenkSeiten:ㅤEconomisch ministerie: bouw LNG-terminals kost meer dan twee keer zoveel als gepland

nachdenkseiten:ㅤeconomisch-ministerie:-bouw-lng-terminals-kost-meer-dan-twee-keer-zoveel-als-gepland

21-11-22 12: 27: 00,

Het gaat niet goed met de plannen van het Federale Ministerie van Economie onder Robert Habeck. Zoals zijn ministerie nu heeft moeten toegeven in antwoord op vragen van de pers, zullen de aankoop en het onderhoud van de drijvende terminals voor vloeibaar aardgas de belastingbetaler ten minste 6,56 miljard euro kosten, wat meer dan 3,5 miljard euro meer is dan eerder gepland. Daarnaast zijn er nog andere begrotingsmiddelen voor het jaar 2023, die het ministerie momenteel “niet precies kan kwantificeren”. Tot dusver heeft het ministerie van Economische Zaken evenmin stappen ondernomen om de respectieve gunningsprocedures en de vorige en toekomstige contracten met de exploitanten van de LNG-terminals toegankelijk te maken voor parlementaire controle. Door Florian Warweg.

Vorige week heeft de begrotingscommissie in de Bondsdag extra geld goedgekeurd voor de bouw en exploitatie van de omstreden LNG-terminals. In de begroting voor 2022 was hiervoor aanvankelijk 2,94 miljard euro gereserveerd op basis van de planning van het ministerie van Economische Zaken.

Dit bedrag was gereserveerd in de eerste fase van de reorganisatie van de gasvoorziening, maakte het ministerie bekend.

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: