NachDenkSeiten:ㅤRapport van de speciale rapporteur Francesca Albanese over de “Situatie van de mensenrechten in de Palestijnse bezette gebieden sinds 1967”

nachdenkseiten:ㅤrapport-van-de-speciale-rapporteur-francesca-albanese-over-de-“situatie-van-de-mensenrechten-in-de-palestijnse-bezette-gebieden-sinds-1967”

21-11-22 09: 34: 00,

Dit verslag is nauwelijks terug te vinden in de normale en opiniërende media van ons land. Daarom kunnen we Norman Paech alleen maar dankbaar zijn dat hij zijn tekst ter beschikking stelt van de lezers van NachDenkSeiten. Albrecht Müller.

Aan rapporten over de mensenrechtensituatie in de door Israël bezette gebieden in Palestina heeft de VN-Mensenrechtenraad geen gebrek. Sinds het eerste verslag van de Zuid-Afrikaan John Dugard in 2007 hebben hij en zijn opvolger sinds 2014, de Amerikaans-Amerikaan Richard Falk, als speciale rapporteurs verschillende onderzoeken naar de mensenrechtensituatie in de bezette gebieden gepresenteerd. Over één ding waren ze het allemaal eens: de scherpe en onverbloemde veroordeling van het geweld, de onderdrukking en de ernstige mensenrechtenschendingen van de bezetting. Zelfs toen noemden ze het een apartheidssysteem. En ze hadden ook één ding gemeen: ze konden geen verandering brengen in de omstandigheden in Israël en Palestina. Beide auteurs, gerespecteerde Joodse hoogleraren internationaal recht, werden in plaats daarvan aangevallen vanuit Jeruzalem,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: