Duidelijke signalen dat het ergste nog moet komen

duidelijke-signalen-dat-het-ergste-nog-moet-komen

22-11-22 09:31:00, Screenshot YouTube De afgelopen jaren hebben we volgehouden dat we door te kijken naar wat er in andere landen gebeurt, konden “zien” wat er naar het Westen zou komen. Van lockdowns tot specifieke voedseltekorten tot cultuuroorlogen, vaak gebeurt wat in de wereld gebeurt als een besmetting elders, schrijft Susan Duclos.

Toegegeven, dat gebeurt niet met alles, met verschillende wetten in verschillende landen, maar als het gaat om zaken als problemen met de toeleveringsketen, of hoe een land omgaat met een pandemie, zien we dat wereldleiders nabootsen wat anderen doen, zelfs als bewezen is dat die acties schadelijk zijn voor het land.

Voorbeeld: Covid, dat ontstond in Wuhan, China, zag de Chinese leiders mensen in lockdown plaatsen, in sommige gevallen zelfs in hun eigen gebouwen, waarbij ze weigerden hen te laten winkelen of überhaupt weg te laten gaan.

Op 23 januari 2020 legde de centrale regering van China een lockdown op in Wuhan en andere steden in Hubei in een poging om het centrum van een uitbraak van COVID-19 in quarantaine te houden; deze actie werd algemeen aangeduid als de Wuhan lockdown. Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde dat het buiten haar eigen richtlijnen viel, prees zij de actie en noemde deze “ongekend in de geschiedenis van de volksgezondheid”.

Dat bracht een kettingreactie van overreactie en paniek op gang van landen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, naar Europese landen, naar landen in Amerika, naar landen ten zuiden van de Sahara in Afrika. (Zie: Grafieken en hoe het grootste deel van de wereld in lockdown ging)

Een ander voorbeeld is de bevoorradingsketen: wanneer in één land tekorten ontstaan, of het nu gaat om voedsel, handreiniger of toiletpapier, volgen andere landen.

Houd in gedachten dat wanneer er op één plaats voedseltekorten ontstaan, andere plaatsen als dominostenen dezelfde tekorten beginnen te zien, omdat het niet langer alleen “Amerika’s voedselvoorziening” is, maar een onderling verbonden wereldwijde keten waar als er maar één schakel breekt, de keten niet langer functioneert zoals het hoort.

Terzijde: Preppers, althans die in Amerika, proberen voorbereid te zijn op zoveel mogelijk SHTF scenario’s, weersomstandigheden, terroristische aanvallen, grid down scenario’s, door voorraden voedsel, medicijnen, water en andere eerste levensbehoeften aan te leggen.

Als natie hebben wij niet de lessen geleerd die preppers al leerden voordat prepping werd erkend,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: