Groots – Noorwegen maakt enorme ommezwaai over boosters

groots-–-noorwegen-maakt-enorme-ommezwaai-over-boosters

22-11-22 01:21:00,

Het leek alsof het gisteren nog was dat iedereen, overal mensen vertelde dat ze zich moesten laten boosteren, niet één keer, maar twee keer en verder! 5 prikken, boost away baby! schrijft Peter Imanuelsen.

Maar het lijkt erop dat Noorwegen plotseling niet meer zo enthousiast is over boosters.

Hoewel iedereen tussen 18 en 64 jaar een 4e booster kan krijgen, wil noch de regering noch het Noorse gezondheidsinstituut een algemene aanbeveling doen voor het nemen van boosters. Huh. Ik vraag me af waarom?

Een heleboel gezondheidsdeskundigen en artsen in Noorwegen zeggen nu dat ze vinden dat jongere volwassenen de boosters niet moeten nemen, één arts zei zelfs dat hij ze zelf niet zal nemen!

“Nee, ik doe het niet. Ik heb onlangs covid-19 gehad, maar ik zou deze booster toch niet hebben genomen,” zei Einar Sagberg, senior arts infectieziekten in Drammen.

Andere hooggeplaatste artsen in Noorwegen waarschuwen dat vooral jonge mensen echt twee keer moeten nadenken voordat ze de booster nemen.

“Vooral de jongsten moeten mogelijke bijwerkingen afwegen tegen de voordelen van deze dosis,” zegt Ingrid Bjerring, hoofdarts bij de gemeente Lier. Zelf is ze ook niet van plan de booster te nemen!

Miert Lindboe, hoofdarts van de gemeente Oslo, blijkt de booster ook niet te nemen.

“Als gezonde 42-jarige zal ik het niet nemen, maar ik begrijp het als individuen behoefte hebben aan de booster,” zei hij.

Het Noorse Gezondheidsinstituut beveelt NIET aan dat iedereen de boosters neemt.

Hier komt iets wat me echt verbaasde, ik had niet gedacht dat ik de beste gezondheidsdeskundigen in Noorwegen zoiets zou zien zeggen. Vergeet niet dat het onderstaande citaat afkomstig is van de afdelingsdirecteur van het Noorse Instituut voor Volksgezondheid.

“We hebben niet voldoende bewijs gevonden om aan te bevelen dat dit deel van de bevolking nu een nieuwe dosis moet nemen… Elk vaccin brengt het risico op bijwerkingen met zich mee. Is het dan verantwoord om dit aan te bieden, terwijl we weten dat het individuele gezondheidsvoordeel van een booster waarschijnlijk gering is?

Dit is een van de redenen waarom wij hebben gezegd dat niet iedereen een nieuwe dosis moet nemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: