Kirk Douglas, Trumbo en JFK: Toen Hollywood patriotten zich verzetten tegen de diepe staat..

kirk-douglas,-trumbo-en-jfk:-toen-hollywood-patriotten-zich-verzetten-tegen-de-diepe-staat.

22-11-22 11: 56: 00,

In de afgelopen decennia is Hollywood (net als een groot deel van de mainstream media), op een paar uitzonderingen na, een tak van de CIA en het bredere militair-industriële complex geworden. Terwijl nepnieuwsbureaus als CNN valse feiten spinnen voor het intellect van papperige Amerikanen, bereidt Hollywood de vruchtbare bodem voor die valse zaden om te groeien door de harten en verbeelding in hun slachtoffers te vormen door de belangrijke hypnotische kracht van verhalen. Tom Clancy’s Jack Ryan, Spielbergs Bridge of Spies, Red Sparrow en Bitter Harvest zijn slechts enkele van de meest populaire propagandafilms die de Russen afschilderen als de snode schurken der aarde en de CIA heroïsch verheffen tot patriottische hoogten.

Gehackte e-mails van Sony picturesgepubliceerd op WikiLeaks leverden een rokend pistool toen werd onthuld dat de regering Obama Hollywood-executives het hof had gemaakt om films te promoten om “Russische verhalen tegen te gaan” en dit alles te midden van een hernieuwde Koude Oorlogsterreur die heeft geleid tot aanvallen op Chinese geleerden in Amerika en een poging tot staatsgreep tegen een zittende Amerikaanse president.Amerikaanse president.

YET, net zoals Hollywood kan dienen als een kracht van groot kwaad, toonden Kirk Douglas en zijn kleine netwerk van medewerkers aan dat het evenzeer kan dienen als een kracht van groot goed. Dit is omdat films die een geest van eerlijkheid en moed vertonen, de poortwachters van het intellect kunnen omzeilen en het innerlijke wezen van het publiek dat een volk weergeeft, kunnen raken.

” Lees verder bij Matthew Ehret…

%d bloggers liken dit: