NachDenkSeiten:ㅤWij zijn wereldkampioen muilkorven

nachdenkseiten:ㅤwij-zijn-wereldkampioen-muilkorven

22-11-10: 30: 00,

Nu is het WK voetbal in Qatar eindelijk begonnen en zoals verwacht politiseren het Duitse medialandschap en vooral de publieke omroepen het voetbaltoernooi tot ver over de grenzen van het toelaatbare. De boodschap is duidelijk: Wij zijn de goeden! En hoe donkerder we de anderen afschilderen – aangezien Rusland en China niet meedoen, zijn het deze keer vooral de Qatariërs die het moeten ontgelden – hoe feller we overkomen. Het beruchte wipeffect, dat Albrecht Müller beschrijft in zijn boek “Glaube wenig. Vraag alles. Denke selbst” uitvoerig behandeld. De hypocrisie kent geen grenzen en gisteren nog bleek uit het schandelijke zwichten van de Europese federaties in de “maandverbandaffaire” dat, mocht het sportief gezien niet zo goed gaan, de Europeanen op zijn minst de titel van wereldkampioen in de discipline “muilkorven” moeten krijgen. Door Jens Berger.

Dit artikel is ook beschikbaar als audiopodcast.

Podcast: Play in new window | Download

Bij eerdere wereldkampioenschappen voetbal lag de nadruk van de algemene berichtgeving op

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: