Wakker Mens:ㅤMH 17 – het oordeel is geveld

Niemand die de gang van zaken omtrent MH17 een beetje heeft gevolgd, zal verbaasd zijn over de uitkomst van het onlangs gevelde vonnis. Vanaf het begin van het onderzoek waren er duidelijke aanwijzingen dat de zaak werd gepolitiseerd en dat zowel onderzoekers als de rechtbank alle bewijzen negeerden die op de schuld van de Oekraïne zou kunnen wijzen. Men concentreerde zich daarentegen uitsluitend op alles wat op de “opstandelingen” in de Donbass als de enige aannemelijke daders leek te duiden. Bovendien stoelt het vonnis gedeeltelijk op gegevens die niet toegankelijk zijn voor het publiek en die dus blindelings voor waar moeten worden aangenomen.

Het persbureau TASS heeft zich uiteraard ook met de uitspraak uiteen gezet. Hier een vertaling van het artikel:
Drie keer levenslang zonder rekening te houden met de argumenten van Rusland.
Nederlandse rechtbank doet uitspraak in de MH17-zaak

Een Nederlandse rechtbank heeft haar zittingen in de eerste instantie over de crash van vlucht MH17 van Malaysian Airlines in 2014 in de Oost-Oekraïne afgerond. Rechter Hendrik Steenhuis ging niet in op de argumenten van Russische zijde en stelde vast dat de aanval van een Buk-luchtdoelraketsysteem het passagiersvliegtuig had geraakt vanuit de richting van het dorp Pervomajskoje,  » Lees verder op WakkerMens.NL