De militaire doodstuipen van Oekraïne

de-militaire-doodstuipen-van-oekraine

23-11-22 04:11:00, Slachtoffers WO I Laat ik voorop stellen dat er veel dappere, moedige Oekraïense soldaten zijn die vechten voor hun land. Helaas zijn veel van deze soldaten onverbeterlijke fanatici. Het staat buiten kijf dat velen in de gelederen van het Azov-regiment de nazi-“theologie” huldigen en Adolf Hitler omarmen. Het herschrijven van de geschiedenis kan de bloedige erfenis die Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog in het land en de volkeren van Europa heeft gekerfd niet uitwissen, schrijft Larry Johnson.

Wat moeten we nu denken van Justin Banse? In de volgende video maakt u kennis met hem. Hij lijkt me geen racist of antisemiet. Hij lijkt een vrij normale 22-jarige die niet diep nadenkt en niet goed opgeleid is. Misschien verklaart dat waarom hij zich heeft aangesloten bij enkele moderne nazi’s.

Als u de tijd neemt om de video te bekijken – waarschuwing, hij is meer dan 3 uur lang – zult u mijn verwarring begrijpen. Het is jammer dat de man die het interview afneemt zo dom is. Hij had Justin onder druk moeten zetten om uit te leggen hoe hij het nazi-geloof kon goedpraten en vervolgens aan de zijde van de Azov-mannen kon vechten. Maar dat deed hij niet.

In zekere zin is Justin het slachtoffer van zijn eerdere militaire dienst in de Verenigde Staten. Wat hij heeft ervaren als strijd tegen de Taliban (daar ga ik vanuit), was geen echte oorlog. Zijn getuigenis in deze video illustreert perfect een punt dat Andrei Martyanov herhaaldelijk maakt – namelijk dat de Verenigde Staten sinds Korea geen oorlog tussen gelijken meer hebben meegemaakt. Justin’s relaas bevestigt ook een punt dat ik in eerdere berichten heb gemaakt over het gebrek aan artillerie- en luchtsteun voor aanvallende Oekraïense eenheden. Zij vertrouwen uitsluitend op grondtroepen en voertuigen en die zijn niet opgewassen tegen zware artillerie, raketten, projectielen en beschietingen vanuit de lucht.

Justin onthult onbedoeld de problemen waarmee de Oekraïense soldaten te kampen hebben. Hij zegt bijvoorbeeld dat de 200 man tellende compagnie waar hij bij was ingedeeld het bevel kreeg naar Mariupol te gaan. Hij werd achtergelaten en de compagnie werd weggevaagd. Niemand keerde terug, aldus Justin.

Ik heb medelijden met de jongen. Zijn ziel is getekend door deze ervaring en het zal hem de rest van zijn leven achtervolgen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: