NachDenkSeiten:ㅤBommen in plaats van onderwijs: 200 euro voor behoeftige studenten – 100 miljard voor de Bundeswehr

nachdenkseiten:ㅤbommen-in-plaats-van-onderwijs:-200-euro-voor-behoeftige-studenten-–-100-miljard-voor-de-bundeswehr

23-11-22 09: 13: 00,

De kostenexplosie voor energie en voedsel treft studenten bijzonder hard. De stoplichtregering wil hen helpen met een eenmalige betaling van 200 euro, maar op zijn vroegst rond de jaarwisseling. Toch leefden vorig jaar al vier op de tien universiteitsstudenten in armoede, en onder degenen die alleen of in een gedeelde flat wonen zelfs meer dan 75 procent. Voor velen van hen zou studeren binnenkort onbetaalbaar kunnen worden en de val in onzekerheid onvermijdelijk. Dit zou een enorme sociaal-politieke explosieve kracht hebben, vooral omdat de opleidingsmarkt ze niet allemaal zou kunnen absorberen. De Rood-Groen-Gele Partij ziet dit door de vingers en geeft liever miljarden uit om Duitsland te bewapenen. Door Ralf Wurzbacher.

Het studentenleven is leuk – ooit. Maar die dagen zijn al lang voorbij. Sinds de Europese hervorming van de studiestructuur, Bologna genaamd, ruim 20 jaar geleden “studies” verkortte tot “voorbereiding op een beroep”, bepalen testitis, bulemma-leren en studiepunten het dagelijks leven van de laatste 2,9 miljoen universiteitsstudenten in Duitsland. Zelfsturend leren, leren voor het leven,

” Lees verder op NachDenkSeiten

%d bloggers liken dit: